Tartışılacak ve ahkam kesilecek konular belli.
Ötenazi'yi doğru buluyor musun, bulmuyor musun?
Devletin bu uygulamada desteği olur mu olmaz mı?
Hangi durumlarda ötenazi hakkı olmalıdır ?
Bu ve buna benzer sorular...
Zaten konuyu açan arkadaşta bu maksatlı sormuş. Özetle; bizde de bazı ülkelerde olduğu gibi Ötenazi yasal bir hak olabilir mi acaba? demiş.
Bunun dışında benim veya bir başkasının inanç yorumları kimseyi ilgilendirmiyor!
Ha yine fikrini bi şekilde belirtirsin, dersin ki "Ben Türkiye'de ötenazi görmek istemem çünkü dini inancım buna müsaade etmez"... Ama hepsi bu kadar daha fazlasını dikte edemezsin, tek doğruymuş gibi insanlarında bunu kabul etmesini bekleyemezsin.
Yani çoğu dindar, malesef özellikle din kardeşlerimiz , kendi inancını herkes yaşıyor zannediyor.. Adı üstünde "inanç" yani "inanmak" kelimesinden geliyor. İnanmadıktan sonra o bilgilerin, yazanların, öğretilerin hiç bir değeri yok. Ben Müslümansam Budist inancının benim için kültürel değerden öte bir anlamı yok, ya da Hindu inancına sahipsem Yahudilik benim için bir anlam ifade etmez.
Bizim intihar günahtır diğer dünyada yanarız inancımızla , bir başka X dininin insanlar belli bir yaşa gelince kendini öldürmeli, bir dağdan atlamalı ancak böyle cennete ulaşabiliriz inancı arasında hiç bir fark yok...
Bir de ne hayatlar yaşanıyor, ne acılar var. Öyle sıcak odamızda çok şükür grip bile değilken konuşmak kolay tabi...
Ha benim fikrime gelecek olursak ; ben de ötenaziye sıcak bakmıyorum açıkçası. Yani gelişen tıp ve teknoloji ile bir şekilde bir yolu bulunmalı diye düşünüyorum. Çünkü ölüm kararı bir defa alınır ve uygulanırsa geri dönüşü yok.