@KIVANCEFE ;
Hocam OVH ya sunucuya bağlı ip lerden birinden saldırı çıkışı yaparsanız yada gerçekten sunucu bozulursa kapatıp kurtarma moduna alır. Bu konu hakkında zaten %100 mail atıyor sunucu sahibine. Ticket ile yanıt almanız haftalar sürebilir. Şuan benim 1 haftadır açık ticket var öyle duruyor.
Yapmanız gereken OVH' a kayıt olun. Size özel bir id verecektir. Sunucuyu kimden aldıysanız bu kişiye id ve mail adresinizi verin sunucuyu size kalıcı olarak gönderebilir veya teknik sorumlu olarak ekleyebilir. Bu sayede sunucuyu kendi paneliniz de görerek sizde yönetip ayarlarını yapabilirsiniz.
Birde başıma şöyle bir olay geldi 3 adet sunucu mevcut. Bunlardan 2 tanesinde 50 nin üzerinde ip adresi var. Bu ip lerden birisi saldırı çıkışı yapınca sadece o ip yi anti hack diye kapatıyor. Fakat diğer sunucuda sadece 4 ip var. Bu sunucuda 4 ip den herhangi bir tanesi saldırı çıkışı yada spam yapınca diretk sunucuyu kapatıyorlar. Herhalde fazla ip adresiniz olunca sunucuyu değilde sadece ip kapatıyorlar. Benim başıma bi kaç kere geldi bu olay. İp kapanınca yanında açmak için zaten buton çıkıyor. Ama ana sunucu anti hack diyerek kapatıldıysa açmıyorlar format atın diyorlar.
Not : OVH tüm sunucularında zaten ücretsiz yedek disk veriyor diye biliyorum. Bizim 3 sunucuda da 500GB'lik 3 ayrı disk mevcut yanında hediye ediyorlar panelden aktif ediliyor. Ayrıca eğer aldığınız firma taraflı bir sorun varsa adını yazarsanız daha iyi olacaktır.