Şimdi anlamadığım bir konu var doların düştüğünü nereden çıkardınız? Şuan da 3.76 olması düştüğünü göstermiyor bence dolar nerelerden 3.76'ya geldiğine bakmak gerekiyor. Benim böyle bir düşüncem yok ancak döviz işiyle uğraşanlar şuanda 3.76 kurunu görünce varını yoğunu basıp dolar almıştır.
Bir konuya daha değinmek istiyorum genel bir yorum yapacağım. Herkes ülkesine her koşulda sahip çıkmalıdır! Halkın elinden gelenler devletine hizmet etmek, vergisini ödemek, topluma yararlı bir vatandaş olmak ve savaş durumunda kanının son damlasına kadar savaşmak! Ancak ekonomik konulara gelindiğinde halkın burada yapabileceği birşey kalmıyor ekonomik kontrol devletin elindedir. Diyeceksiniz ki devletimizle çok uğraşıyorlar doğrudur uğraşıyorlar Japonya'ya atom bombası atıldıktan sonra ortaya çıkan toplumsal kenetlenme ve azimle Dünya'nın en gelişmiş ülkeleri arasında neredeyse 1. sıraya kadar yükseldiler.
Dış güçlerin bize yüzyıllardır yapmadıkları şey kalmadı ancak biz bir türlü üretemiyoruz. Üretemeyince güçlenemiyoruz, güçlenemeyince eziliyoruz. Gururumuzdan belli etmiyoruz veya kabullenmiyoruz, potansiyelimiz var ama gösteremiyoruz. Kendimizi bu bahanelerin arkasına saklamaktan başka birşey yapmıyoruz.
Olaylara siyasi bakmak aslında hiç birşeyi görmememizi sağlıyor. Herkes en iyisi biziz en doğrusu biziz en haklısı biziz kavgasıyla uğraşıyor. Bugün savaş çıkarsa herkes birlikte savaşıcak, bugün ekonomik kriz çıkarsa parti ayrılmaksızın herkes bundan zarar görüp perişan olucak. Şuan da ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyoruz ve bence ülkenin 1 numaralı sorunu yönetim biçimi değil ekonomik durumu olmalıdır. Saygı duyarsınız duymazsınız bunlar benim fikirlerimdir.