Ben bir ekleme yapayım.

Eğer sınav kağıdının adaletli okunmadığına inanıyorsan dekana yada bölüm başkanına gidip durumu sözlü olarak anlatırsın. Sonra dekanlık üniversitede aynı derse giren diğer öğretim görevlilerini bir araya toplar ve kağıt onlar tarafından okunur. Dersi aldığın hocaya ise hangi öğrenci için teftiş yapılacağı söylenilmez, eğer notu düşük verdiği anlaşılırsa o zaman hocanın haberi olur.

Sınav kağıdın okununca heyetteki hocaların verdiği puanlar değerlendirilir ve duruma göre senin notun düzeltilir.

Bizzat benim başıma geldiği için anlatıyorum. Bir dersimin notunu 20'den 67'ye yükselttirmiştim. Hoca daha sonra benden özür diledi ve aramızı düzelttik. Belki de benim bilmediğim başka bir hukuksal hakkım vardı ve hoca ondan korkuyordu ( düşük not için soruşturma açtırma vs gibi...) Yoksa özür dileyeceğini hiç tahmin etmezdim. Daha kurcalamadım zaten.

Süreç 3 ay sürdü. Hocalar toplanacak, boş vakitleri ayarlanacak, okuyacak karar verecek vs. Güz dönemine kadar sarktı ama sıkıntısızca sonuca ulaşıldı.