Çok temiz, eşitlikçi, pırıl pırıl zihnimden olsa gerek kantarın topuzunu kaçırıp herkese insan diyesim geliyor. Örneğin, insan bakar mısın, insan bir kişi uzatır mısın gibi cümleler hep dilimin ucunda. Bu sorun beni uyutmuyor denebilir. Zira size şaka gibi gelse de bunun ayarını yapamamak bana acı veriyor.

Neden diye sorarsanız bayanlara kadın deyince kızıyorlar, kadınlara da bayan deyince kızıyorlar. Ben mi? Ben kimseye kızmıyorum, çünkü bayan ve kadını ayırt edemiyorum. Bu arada bazısına da kız deyince kızıyorlar. Bence kadınlar bir oturup kendi arasında anlaşsın, sonra bize söylersiniz.

İşin aslına gelirsek dil dinamik bir olgudur. Değişir, gelişir ve kelimer kendince farklı anlamlar kazanır. Dile müdahale edemezsin. Kemiği de yoktur. Bir kelime nereden geldiğinden çok nereye gittiğinden ötürü kullanılır. Yani herkes kendi hesabına nasıl gelirse öyle söyler. Belki de bayan kelimesi çok güçlüdür ve hem erkek, hem de bay kelimesinin yerini tutuyordur. Dil bilimcileri ve sosyologları konuya davet ediyorum.

Haydi kızlar ben kaçtım.