Merhabalar,

Arkadaşlar öncelikle lütfen konuya dini açıdan yaklaşmamanızı rica ediyorum. Bu, buna karar vermiş kişinin düşüneceği bir durum.

Ötanazi (Yunanca: ευθανασία - ευ, eu, "iyi,güzel"; θάνατος, thanatos, "ölüm"), bir kişinin veya bir hayvanın yaşamını, yaşamlarının dayanılamayacak durumda olarak algılanması sebebiyle, acısız veya çok az acıtan bir ölümcül enjeksiyon yaparak, yüksek dozda ilaç vererek veya kişiyi yaşam destek ünitesinden ayırarak sonlandırmak. (Vikipedi)

Bu uygulama, dünyada, genellikle ölümcül hastalığa sahip kişilerde uygulanıyor; ancak benim bu soruyu sorma sebebim bu değil.

Eğer bir birey, mantık çerçevesinde değerlendirip, hayatına son vermeye karar vermişse; bu konuda devletten ötanazi desteği alabilmesi gerektiğini düşünüyorum. İntihar yöntemlerinin toplumsal sakıncaları söz konusu olduğu için devletin bu konuya bir el atıp kendi düzeni altına alması gerekli.

Sorum şu ki; mecliste ötanazi hakkının konuşulabilmesi için kimlere ulaşılabilir, kamuoyuna nasıl duyurulup destek alınabilir, neler yapılabilir?

Konuyla ilgilenen arkadaşlar aşağıdaki adresteki (herhangi bir reklam vs yoktur, sadece tek bir sayfa) yazıyı okuyabilirlerse sebepleri konusunda daha fazla bilgi edinebilirler.
www.otanazi.net

Bilgisi olan, destek verebilecek kişiler yorum yapabilirlerse çok sevinirim.

Yaşamın bir hak olması gibi; tercihi "iyi ölüm" de bir haktır!