Merhaba alakara

ertan2002 nin söyledikleri de doğru olabiliyor bir firmada. Diğer taraftan bilinçli bir kesimde yok değil iş verenler arasında.

Benim tavsiyem eğer ilgili üniversite diploman yoksa vendor sertifikalarına yönelmen olur. Fakat sertifika da her şey demek değil. Öncelikle yazılım geliştirmeyi öğrenmelisin. Bunu da en doğru kaynakları tercih ederek yapabilirsin. Kurs almak şart değil tabiki kendin de yapabilirsin. Burada yol 2 ye ayrılır kariyerin için;

1. Kendin öğrenmen
Kendin internet kaynakları ve kitapları kullanabilirsin. Uzun ve zor bir yol. Nereden başlamalısın, ne öğrendiğinde ne yapabilirsin , bir işi yapmak için birden fazla yol olması ama en iyi yöntemin hangisi olduğu, en kötüsü ise işin ehli olmayanların yazdıkları blog yazıları ve forum postları ile istemeden de olsa seni yanlış yönlendirebilecek olması zorluklar arasında. Bir de bu profesyonel yazılım geliştirmek yıllarını alacak.

2. Bir kursa gitmek
Nispeten ilkine göre kendini çok daha hızlı geliştirebilirsin. Doğru yöntemleri, tecrübe ve bilgiyi çok daha hızlı alabilirsin.
Kurs seçerkende dikkat etmelisin. Kursu kim verecek. Vereceği eğitim alanında ne kadar tecrübeli (kaç yıldır yazılım ile ilgileniyor, hangi projelerde görev almış/yapmış, ne zamandır eğitim veriyor, bildiğini aktarabiliyor mu.)

Ayrıca kurstan aldığın eğitim bittikten sonra konuları nasıl tekrar edeceksin bunun ile ilgili bir çözüm sunuyormu ?

İlk yol da masraf yok ama uzun, ikinci yol ise masraflı ama doğru kursu seçersen 2-3 yılda öğreneceğin bilgi ve kazanacağın tecrübeyi 4-5 ayda alabilirsin.

Dilersen bu konuda ücretsiz kariyer danışmanlığı hizmeti vermekteyiz.

Bu konu ile ilgili sitemizde de kısa zamanda detaylı bir blog yayınlamak gerekiyor sanırım.