Vakti zamanında ar-ge, tarım sektörü ve üretim teknolojisine yatırım yapılması gerektiği söylendiğinde beton bloklara yatırım daha da artarak devam etmişti.

Emlak balonu da yaklaşık 1 senedir "Patladı, patlayacak" haberleri ile gündeme geliyor. Kimisi de çıkıp "Bugün de patlamadı ehehehe" diye kendini avutuyor.

Uzun süreli hedefler koyulması, yol haritası çizilmesinde diğer devletler için faydalı oluyor. Lakin bizim gibi jeopolitik konumu ve siyasi hareketlilik gereği her türlü sürprize açık bir ülkede bu tür uzun planların mutlaka fire vereceği aşikardı. Hedef 2023 ' te hedef en büyük 10 ekonomi arasına girmekti. Şu anda bazı kaynaklarda 18. sırada olduğumuz belirtiliyor. 6 yılda ne denli büyük bir gelişme olacak ta GSMH değerleri 2 katına çıkarılacak mera ediyorum, inşallah öyle bir şey olur, inşallah hedefler tutturulur bu ülkemiz için çok güzel bir gelişme olur.

Lakin bu yastık altındaki parayı bozdurmakla ya da Amerika'ya sürekli olarak öfke kusmakla olmaz.

Önce güven. Yabancı yatırımcı terör olayları, OHAL dönemi derken ülkenin yakınından bile geçmiyor. Bu sebeple yerli yabancı tüm yatırımcılara güven verilmeli, ülkeye tekrar yatıırm sağlanmalı.

Gerçek dışı tahminler yapılmamalı. Geçen dönem enflasyonun 0,60 puan artacağı ön görüldü, 1,40 puana yakın arttı. Sonuçta ne oldu? Vatandaşın 1 ay gazı alındı, 2. ay dolar yine uçtu. Bu sebeple tahminler ve elde edilen verilerin istikrarlı olması gerek.

Umuyorum bu dönemden ülkece en az zararla kurtuluruz. Lakin uygulanan politikalar saç baş yolduran cinsten. Ben bu yazıyı yazarken dolar 1,5 kuruş daha artış gösterdi. Varın siz düşünün..