Selamlar.
Detaylı araştırmalar yaptım, ancak R10 üzerinde Android ve Admob ile ilgili reklam gelirleri/bgbg/tbm/reklam istekleri/gösterimler vs ile ilgili bilgiler/kaynaklar/yardımcı konulara adam gibi rastlamadım.
Öncelikle ben başlayayım.
Android mobil uygulamam var. Bu uygulamanın en büyük gelir modeli admob. Ocak 1'de yeni bir arayüz ve işleyiş ile sahalara döndük. Bu tarihten bu yana reklam gösterim ve kullanım oranı tavan ama, bgbg yerlerde, tıklanma çok fazla düşük üstüne birde kayıp reklamlar var.
Daha da detay vermem gerekirse.
8 Ocak 17 için: 25.495 admob ağ isteği olmuş. 18.132 gösterim sayısı, 123 tıklanma, 0,56 bgbg ile 10TL komik bir rakam bırakmış.
---
Soru1: 25bin isteğin görüldüğü üzere yarımı kayıp. Yarı yarı az gösterim olmuş. Android kodlarından, işleyişine kadar inceledik, bol bol testler yaptık. Kayıp reklamlar nerede, neden gösterilmiyor hiçbir fikrimiz yok. Özellikle Geçiş reklamı yani fullscreen reklamda var bu kayıp problemi. Alt kısımdaki Banner ne istek olmuş ise o kadar gösterim almış, sorunsuz. Bu kayıp reklamlar çok büyük problem.
Soru2: 18bin reklam gösteriminde 120 tıklanma. Çok komik rakamlar. Neden tıklanmayabilir. Uygulamanın en alt footer kısmında her sayfada Banner reklamı + Açılışta 1 adet geçiş, fullscreen reklamım mevcut. Bu reklamlar hedef kitleme uygun reklamlar. Bu konuda önerileriniz var mı?
Soru3: Tıklanmayı nasıl artırabilirim. "Reklamlara izin ver ve reklamları engelle" alanını hatim ettim. Reklam ağlarını bu 1 hafta içerisinde yaladım yuttum. Gözlemledim, izledim ama adam gibi bir çözüme ulaşamadım.
Bu konular ve sorunlar diğer uygulama geliştirecek ve girişimini yapacak arkadaşlar için ileride sorun teşkil edebilir.
Teşekkür ederim.