arkadaşlar merhaba, şu anda 29 yaş sınırına 1 yılım kaldı,, seneye bugünlerde 29 yaş sınırını geçmiş olucam ve sanırım yoklama kaçağı durumuna düşücem, hacettepe ünide okuyorum... şirket falan kurup okulu pek önemsememiştim, kesin bedelli çıkar diye de bekliyodum ama baya zayıfladı o beklentim... şimdi okulun da bitmesine 2 yıl var yani 2019 ocak ya da ortası..
başına gelen var mı böyle bi durum, ben seneye 29 yaşına gelmiş, okulda okuyan ama okulu bitmemiş bi yoklama kaçağı durumuna düşücem sanırım... bu durumda okulu bitirine kadar, 1 ya da 1,5 yıl askere gitmeyebilirmiyim yoksa doğrudan gelip alırlar yolda tutar götürürler gibi bi durum var mı?
Hocam bu konu hakkında bilgim var.
Seni aydınlatayım;
1. Olarak tecilin 31/12/2017 de bitecek
Üniversite okuyorsan kaçıncı sınıf olursan ol kurtarmaz.
2. 1 ay içinde yoklamaya gitmen gerekiyor. Gitmezsen yoklama kaçağı olduktan sonra yoklamaya gitmediğin sürece para cezası kesilecek. 2017 Para cezaları Spoilerin içinden bakabilirsin.
3. Bu süreçten sonra ssk lı bir işte çalıştığın sürece belli bir süre sonra iş yerine yoklama kaçağı kağıdı gelecek. 1 ay içinde teslim olmanı isteyecek.
Aksi taktirde asker kaçağı çalıştırdığı gerekçesiyle işyeri sahibine hapis cezasına kadar yaptırım uygulanacak. İş yeri sahibide seni çalıştırmak istemeyecek doğal olarak işten çıkartacak. Ancak bildiğim kadarıyla bir çok kişi kaçak olarak çalışıyor ssk'sız.
İlgili Haber;
Yaşanan Örnek (1 kaç ay önce);
4. Zorla askere götürülür mü ? Eskiden evetti. Ancak şimdi istediğin şekilde istediğin yerde yakalan ifade ve gözaltına alınıp para cezası vs. serbest bırakılıyorsun. Kesinlikle zorla askere götürme mevzusu olmamaktadır. Para cezası İş yerlerinde çalışamama gibi durumlarla karşılaşmaktasın. Ayrıca Banka hesaplarında para var ise Asker kaçağı olduğun için ve para cezası kesildiği için hesabındaki para donduruluyor.
Peki 29 yaşından sonra okul ile tecil ettirilebilir mi ?
Evet ancak tek şart 4 yıllık üniversiteyi bitirdikten sonra Yüksek lisans yaparak en az 2-3 yıl daha tecil ettirebiliyorsun. Sonrası doktora ile tecil edilebiliyor. Buda kariyer yapanlara , yapmaları için bu şekilde kolaylık hakkı tanımış devlet.