BBTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kırmızı yazmak yasak çok açıklayıcı olmamış. Sana şöyle söyleyim herşeyi sorgulamamız gerekiyor!

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kırmızı olayını bilmiyordum ya da gördüysem dahi aklımda kalmamış sanırım...

Hangi cevabın hangi soruya ait olduğu belli olsun, karışıklık olmasın diye bir renk seçecektim elim kırmızıya gitti, daha belirgin olsun istedim. Yani kötü niyetli, bilinçli veya herhangi bir duyguyu belirtmek için yaptığım bir şey değil... bunla ilgili bir yanlış anlaşılma olduysa affola

Son cümlenize kesinlikle katılıyorum. Zaten bunu en başta söyleyen bilimin ta kendisi... sorgula, cevaplar, ara, kendini eleştir, yanlışlarını bulunca gocunma v.s...

Ben de zaten dünyanın düz olduğu iddiasıyla ilk defa burada karşılaşmıyorum. En az bir 5 senedir benimde ara ara kontrol ettiğim bir iddia. Hatta bu konuya denk gelmeden 3 gün önce baya bir video falan da izlemiştim.

Yalnız benim şöyle bir tespitim var. Genelde Amerika ve onun kirli oyunları yüzünden oluşan haklı bir Amerikan karşıtlığı var. Dünya Düz iddiasında bulunanların da zaten çoğu bu Amerika'ya olan güvensizlik nedeniyle çok tepkili ve Nasa'nın da kirli oyunlara alet edildiğini düşünüyorlar.

Tamam belki haklılar. Fakat her ne kadar NASA dünyada uzay çalışmalarına öncülük eden bir kurum olsa da bu konuda tekel değil ki.
RSA, ESA, CNSA, CSIRO, JAXA, ISRO gibi onlarca saygın kurum var
(Dünya Uzay Ajansları Tam Liste)

Bu kurumların dışında sayısız profesyonel, yarı profesyonel ve amatör çalışmalar var.

Dünya'nın bilimde geldiği seviyeye bir anda gelinmedi. ilk önceleri çok yavaş, bilim ve teknolojinin gelişmesine paralel olarak hızla seviye ilerledi.
Yani dünyanın yuvarlak olduğunun ilk tespitini amerika yapmadı. Çok eski çağlarda, çok az teknik imkanlarla bile bu konulara değinilmişti.

Antik Yunandan itibaren, belki de çok daha öncesinden dahi birçok konu biliniyordu, araştırma yapılmıştı, üstüne çalışmalar yapılmıştı.
Misal Pisagor, bana göre müthiş bir iş çıkararak matematiksel hesaplamalarla dünyanın şeklini ve yuvarlak olduğunu teee M.Ö 500'lü yıllarda ortaya koydu. Ondan 200 yıl sonra Aristo ise tam olarak ispatladı.

Son 200 yıldır da teknolojinin verdiği imkanlarla çok daha muazzam işler çıkarılıyor. Bazen eski bilgiler çöp oluyor, yeni keşiflerle doğru bildiklerimiz yanlış çıkıyor, yeni bilgiler ediniyoruz.... Fakat bazı salt gerçekleri değiştirmiyor bu. Yani yıllar önce Newton'un teorisi kabul ediliyordu. Taki gelip Einstein gelip çürütene kadar... Fakat dünynanın şekli bir teori veya kuram değil salt gerçek. Deneylerle, gözlemle, matematiksel hesaplarla, teknolojinin imkanlarıyla tespit edilmiş salt bir gerçek...

Tamam güzel sorgulayalım demişsin zaten buna bir itiraz yok. Ama sorgularken de "The lord of the Ring senoryalarını" sunup, hiçbir bilimsel matematiksel değer ortaya koymamak olmaz. (bunu sana demiyorum, iddia sahiplerine diyorum)

Bu arada ilk başta da dediğim gibi kırmızı ile yazdıklarım benim burada yazıya dökebildiklerim, tabiki de bu konuda kararsız kalanların başvuracağı bir kaynak değil. Ama hangi konuda açıklayıcı olmamış net söylersen o konu üzerine gidebiliriz. Ama n'olur balık gözü kamera olayına girme lütfen )