Hocam öncelikle bu soruların muhatabı ben değilim , muhatabı bilimdir.
Bilim de cevapları bu şekilde bulmaz. Birçoketken, sonuç ve hesaplamanın ürünüdür.
Ama kendimce fikir yürüttüğüm cevaplarım elbet var.
100 bin feet den çekilen normal lens görüntüleri neden düz gözükmekte ?
Bir defa şu insan gözüne duyulan büyük güven neden? Gözümüzle gördüklerimiz bir şeyin doğru olduğunu yada yanlış olduğunu kanıtlamaz. İnsan gözü çok kolay aldatılan bir organ. Ayrıca İnsan Beyni de aynı şekilde öyle. Bazı koşullarda Beyin doğası gereği bazı savunma durumlarında farklı algılamalar yaratabiliyor.
Neden uzay istasyonu tamirleri hep doğru yapılmakta.
Şu şarlatan videolarda, o yapılan işlemin ismine tamir dendiği için bizim de tamir olarak kabul etme durumumuz yok. Sıradan kurumsal işletmelerde dahi mekanik veya elektronik olmayan standart şeylerin dahi bakım süreleri bellidir. Bir sorun olsada olmasa da planlanan zamanda gelinir, gerekirse sökülür takılır temizlenir ve tekrar işlevine geri döndürülür.
Ama dediğim gibi bu tamir diye iddia edilen şeyin aslı nedir bilmiyorum. Bu bilgiyi de asıl yerinden,yani NASA'dan temin etmek gerekir sanırım. Aga siz sürekli napıyosunuz orada diye bir sormak lazım
Neden dünyanın uzaktan çekilmiş görüntüsü yok ? Delil göstereceklerin 248 fotoğraf birleştirilmiş hali olaral söyleniyor
Bu yine şarlatanların bir iddiası. Bunu onlar dedi, videolarda böyle söylüyorlar diye gerçekliğini araştırmadan bakmadan yazdınız sanırım.
Bir defa bırakın dünyayı, Pluton'un bile yakından fotoğrafları çekildi. Bu iddia en gülüncü olmakla birlikte en uzun içerikli olanı. Ama bu konuya uzun uzadıya girmek istemiyorum. Ayrı bir platformda belki...
Neden uzay istasyonunda olanları çok rahatlar ölecekleri korkusu hiç yokmu
Ya insanlar ölümden neden korksun? yada neden ifadelerinde böyle bir hal ve hareket olmak zorunda. O korkusu olan adam zaten oraya çıkmaz.
Aga gel bi uzaya çıkıyoruz iki dakka diyip çıkmıyorlar oraya heralde! yıllarca eğitimden sonra, tam donanımlı oraya çıkıyorlar. Fiziken ve psikolojik olarak hazırlar yani.
Neden uzay istasyonu kameraları balık gözü lens ile çekiliyor?
Bu mevzuya ilk defa burada denk geldim. balık gözlü lens kullanıldığını biliyorum. Çünkü daha geniş bir bakış açısı sağlar. Ama eğer "hep", "hemde hepsinde" dersen o zaman orasını bilemeyeceğim. Benim şuan zihnimde balık gözü kamera kullanılmadan da çekilen videolar var ama biraz detaylı baktıktan sonra buna kendimce bir cevap verebilirim belki.
Günümüz teknolojisinde uzaya çıkmadan uzay istasyonu ndaymış givi gösterebilecek teknoloji yr sahibiz.
Neden uzaya gönderilen roketler balık gözü lens ile çekiliyor?
Bunu ikinci defa sormuşsun. Balık gözü olayına bakmak şart oldu 
Güneş ışınlarının dünyaya gelirken hiç bir engele takılmadan dünyaya gelmesini nasıl yorum luyorsun .
dostum dediğim gibi bu sorduklarının bilimle izahı var , kendin de eğer cidden ilgiliysen çok basit bir şekilde, uzay ve mesafeler konusuna girersin cevabını kendin bulursun.
Ama benim cevabımı merak ediyorsan söyleyeyim. Dünya ve güneş arasındaki mesafeyi ışık dahi yaklaşık 8,5 dakikada kat ediyor. Şimdi önce mesafeyi bi düşün ne kadar büyük. Ayrıca o el feneri değil güneş. Senin minik gezegeninin çevresi 40000km, Güneşin çevresi 1500000 km!... yani güneşin önüne bir engel çıktığında seni etkileyip gölgesini düşürmesi için cidden büyük bir cisim olması ve bir de sana çok da uzak olmaması gerekiyor. Bunun bir örneği var mı? var tabi "AY"... bazen başka örnekleri de oluyor mu? tabi ki ..mesela geçen güneş ışınları Merkür'e takıldı... güneşle aramıza girdi Merkür... ama Merkür küçük diyemeyeceğimiz bir cisim olmasına rağmen televizyonlarda haberi çıkmasa ondan dahi haberimiz olmazdı... çünkü fark edilmeyecek kadar minnaktı... yani düşün koca gezegen dahi bir pixel olarak yansımış, fark edilmeyecek boyutta... elbette güneşle aramızdan bazı irili ufaklı gök cisimleri geçiyordur ama bunları fark etmiyoruz bile çünkü çok küçükler
Yıldızlar neden disk şeklinde gözükmekte.
Dostum yine bana gözünün gördüğünü söylüyorsun. Sadece göz ile sonuca gidemezsin... O zaman yıldızlara şöyle kısık gözle bakınca bildiğin 5 köşeli o çizdiğimiz yıldızlar gibi oluyor..bende yıldızlar 5 köşeli diye iddia edeyim...
Bak istersen 500-1000 TL arası çok güzel teleskoplar var. hatta sana istersen bi link atayım national geographic teleskopları indirimde , 400 TL fiyatı var.. al o zaman ortada disk misk kalmaz..
Antarktika anlaşması neden yapıldı? Orada ne saklanıyor?
devletler işine hiç girme, orası tam çöplük.
devletler dediğin özellikle yine dünyayı paylaşan ülkeler.. sanki bu anlaşmayı ortaya koyan dünyanın hepsi mi? değil...yine oradaki ülkeler belli...
Ve bu ülkeler anlaşamadıkları konularda ya komisyon kurar, yada bi anlaşma yapar. Bkz. Montrö...
Orada ne mi saklanıyor? Rant...enerji kaynağı, çıkarlar.....
Yani bu Kutuplar bildiğiniz üzere çok bakir, inanılmaz doğal kaynaklar madenler barındırıyor. Hatta dediklerine göre petrol falan hikaye çok ciddi nadir bulunan elementleri barındırıyorlar.... şimdilik bir anlaşma var evet... ama yarın bir çıkar konusu olur biri bozar o anlaşmayı.. ki öyle de olacak merak etme...