Ekran kartı olarak alabiliyorsan rx 480 alamıyorsan rx470 öneririm. Nvidia kartlar fiyat performans olarak o kadar iyi değil. Ramlerde o kadar hissedeceğin fark olmadığından şuan sistemde ne varsa benzerinden alabilirsin. Ssdde ise kesinlikle samsung 850 evo veya 750 evo öneririm. Kingstonın 3. sınıf ssdlerine sırf ssd alıyorum diye para verme bence.
Önümüzdeki 2-3 yılda çıkacak oyunları bu sistemde oynarsın ama her çıkan oyunu full hd 60fpsde yüksek grafik ayarıyla oynaman zor. Ama illa sınırları zorlamak istiyorsan ekran kartını 8gb bellekli almanı öneririm. İkinci el temizlerede bakabilirsin. Ben yarı fiyatına 1,5 sene garantisi devam eden r9 270x 4gb almıştım mesela. Özellikle donanımhaber forumlarında biraz pazarlıkla temiz güzel parçalar bulabilirsin sahibindeneyse bakmanı önermem 0dan pahalı keriz avlama ilanlarıyla dolu. Ne tip oyunlar oynuyorsun?
Hocam rx480 bütçeme fazlada rx470 msi marka falan alabilme ihtimalim var gibi. Genelde oyunların önerilen özellikler kısmında ndivia üzerinden örneklendirme oluyor ve benim seçtiğim kart şuanki çoğu oyunu rahatlıkla karşılıyor diye seçtim. rx leri görmedim hiç GeForce GTX 1050Ti kartına göre daha iyi performans sağlar mı? Birde birinin asus birinin msi olarak olduğunu düşünün. Samsung evolarda gb olarak bütçeme anca 120 olur oda az olur en azından bir 240gblık almam lazım ilaveten. Sandiskler nasıl sizce? Oyun tarzı olarak genelde gerçekçi grafikteki oyunları tercih ediyorum mesela gta 5, watch dogs 2, mafia 3 vb. tarzı düşünebilirsiniz. Yüksek grafiklerde sıkıntı yaşamadan çıkan oyunları oynayabilmek istiyorum en azından 2 yıl.