işlemci yeterli değişmeye çok gerek yok işlemci değişirse zaten kafadan 1500 gider.
Ekran kartını yükseltip bir de ssd alırsan canavar gibi olur. İşlemcin iyi 3.20 ghz cpu hızı fazlasıyla yeterli ve iyi. 4.seviye olması eski gibi düşündürtmesin önemli olan verdiği performans ki iyi bir işlemci bunu değiştiripte normal kullanımda gözle görebileceğin cidden fark yaratacak bir işlemci yok. Bunun yerine alabileceğin i7 6700hq var o da tek başına 1500 zaten onunda üstleri var da fiyat iyice uçuyor ama gerek yok. Önemli kısım cpu hızı o da 3.20 yeterli.
Boş ram slotu varsa takılır ram slotu yoksa pcdeki ramler 4+4 şeklindeyse bir tane 8 lik alıp 8+4 12gb ram yapılır. Anakartın desteklediği max ram desteğini de kontrol etmen gerekiyor.
Şuanki işlemciyi çıkartıp i7 6700 takamazsınız.Anakartıda değiştirmeniz gerekecek.Çünkü soket yapıları farklı.
İşlemcin şimdilik iş görür pek değiştirmene gerek yok. Ekran kartını satabilirsin. Ram+ekran kartı+ssd takviyesi yaparsan işini görür. Bu saatten sonra hddye para verme. Şuankini yedek olarak kullan sistemide ssdye kur.
Tavsiyelerinizi dikkate alaraktan işlemciyi değiştirmeme kararı aldım en azından bir süre daha idare eder herhalde. Şuan için ssd ekran kartı ve ram takviyesi yapacağım. Gerekli olursa güç kaynağınıda değiştirmeyi düşünüyorum bir belki bir soğutucu.
Şunları düşünüyorum;
Asus GeForce GTX 1050Ti 4gb 128 bit ekran kartı
240gb kingston ssd
8 gb kingston ram 1600 mhz
ana sistemi ssd kurup bazı oyunları programları vs. hddye atarım dedim. Bunların için 1300 civarı fiyat aldım toptancıdan. Vatan bilgisayarda vs. daha pahalıya geliyor 1500-1600 civarı falan oluyor. Bu ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz önümüzdeki 2-3 yılda çıkacak oyunları rahatlıkla karşılar mı toplamda 16gb ram olacak ayrıca bilgisayarda?