Hastesi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar. Dediğim gibi onlarca etken var hocam. Siz iyisi mi eşinizle gidin bi kaç mağazayı gezin. (Çok gezmenize gerek yok, hemen hemen çoğu marka aynı özellikte ürün üretiyor.) Ama almayın. Satıcılar kanınıza girmeye çalışır ( ). Bana şu şu modeller hoşumuza gitti deyin. Ben o ürünlerin artı eksi yönlerini söylerim. Şunun altını çizelim, ürünü hemen almayın. Mesela çok fazla özelliği olan bir bebek arabası seçtiniz, çift taraflı (kol karşıya atılarak bebeğin yüzünü görürsünüz bu sayede). Ama burada dikkat edilmesi gereken şey 4 tekerin de 360 derece dönmesidir. Dönmez ise yolda giderken işkence çekersiniz. Malzeme kalitesi de önemli.

Belirlediğiniz etkenler çok az olduğu için tek harekette kapanan ve kapandığında fazla yer kaplamayan aynı zamanda hafif bir araba almanız eşiniz için daha iyi olur. Bu etkenlere göre tavsiyem baston tarzı travel set bebek arabası almanızdır. Lakin bu Twist modelini beğendiğiniz için zannediyorum ki yenge görüntüye de önem veriyor . Bana göre bu baston tarzı bebek arabalarının tek eksi yönü tipleridir.

Şimdi konuda bahsettiğiniz Pierre Cardin Twist modelini anlatayım.

Öncelikle sağlam görünüşlü bir arabadır. Bordo rengine aşık olmuştum.

Anakucağı için bana göre epey ağır gelmişti. Ve bel eğimi fazlaydı. Ekstradan bel kısmı için sünger almanız gerekebilir. Kol kısmında boşluk vardı. Yani sallanıyor biraz. Bu biraz güvensiz gelebiliyor bana. Oto koltuğu olarak da kullanmamanızı tavsiye ediyorum. Bebek arabasına entegre ederken yada çıkarırken anakucağının ense tarafında bir mandal var onu çekiyorsunuz. Dikkatli ve nazik çekmeniz uzun süre kullanmanızı sağlar. Aksi takdirde içeride ki teller kopar ve çıkaramazsınız. Kullanıcı hatasıdır. Bizde kullanıcı hatası önemsizdi. Yırtık kumaşı bile yaptırırdık. Alacağınız yerle bunu konuşun.

Oturma kısmına gelince. Aslında ana kucağını kullanmanıza gerek yok. Bu oturma kısmı port bebe olarak da kullanılır. Hem sırt hem de kalça tarafında kemerler var. Sırt kısmını aktif ederseniz ufaklık hafif eğimle yatar içinde. Alt kısmını aktif ederseniz oturak şeklini alır. Ama çocuğun poposunun geldiği yer dar olduğu için içinden kayar. Allah korusun düşme tehlikesi çok büyük. Bunu önlemek için sadece emniyet kemeri var. O da ufaklığın kasıklarına baskı yapar kayarken ve huzursuz olur. Hele ki bi'de emniyet kemerini açmayı çözdüyse işiniz gerçekten zor. Bunda hem port oturma kısmı yön değiştirir hem de kol. Kolu karşı tarafa alırsanız ön tekerlekler 360 derece dönmediği için arabanın önüne yön veremezsiniz. Ya sürüklersiniz -ki eşiniz bayağı bir zorlanır ya da arabanın önü sabit kalır siz dönerek arabaya yön verirsiniz. Bi nevi forklift gibi kullanırsınız. İkinci yöntem oturma kısmını ters çevirirsiniz. Bunu da çocuk içerisindeyken yapmak gerçekten çok zor bir bayan için. Bu oturak kısmını sadece kenarlardaki iki şey tutuyor. İlerde sorun çıkarma ihtimali var. 1. çocukta değil de 2. sinde belki görebilirsiniz. Kesin konuşmuyorum. Çünkü çocuk kendini öne arkaya atmak istediğinde bu tutan mekanizmalar elbet bir gün deforme olur. Belli bir zamandan sonra alta battaniye sermeyeceksiniz ve ufaklık kustuğunda ya da bir şey döktüğünde herşeyi geçtim arabayı kapattığınızda tekerle temas halinde kalırsa kirlenecek. Yani bundan kaçış yok. Ama bu arabada bu oturma kısmının kumaşı çıkarılıyor. (takarken biraz zorlanacaksınız.) ve yıkanabiliyor. Gerçekten bir bebek arabasında mutlaka olması gereken bir özelliktir.

Uzun yola gittiğinizde katlandığında fazla yer kaplamaz. Tabi tekerlekleri çıkarmanız gerekir. Ama tek kişi otobüse binmeniz imkansızdır. Muhakkak yanınızda birisi olmak zorunda.

Arabayı kapatmak için ve yön değiştirmek için aynı kolu kullanıyorsunuz. Yani mandalları çektikten sonra aşağı indirirseniz kapanır karşıya iterseniz yön değiştirir. Dalgınlığa gelmesi durumunda çocuk üstündeyken kapatma ihtimali var. Dikkatli olmak gerekiyor.

Sepeti küçük ve çanta asmak için açma-kapama-yön değiştirme kolunu kullanacaksınız bu da pek güven vermiyor açıkçası. Çantanın düşme olasılığı yüksek.

Kol uzunluğu ayarlanıyor ama ek kısa halindeyken eşiniz rahat kullanır mı bilemiyorum. Bir mağazada ürünü inceleyin.

Tekerlekler şişme değil dolgudur.

Frenleri gerçekten çok iyi.

5 noktalı emniyet kemeri var. Ama 3 noktalık kısmı biraz dar)

Rüzgarlık efsanedir. İçi polardır. Ama yağmura ansızın yakalandığınızda kafa bölgesi açık olduğu için içeri su girer. Yağmurluk almanız gerekir. Bunun için de iyi bir şey alın. Piyasadaki ürünlerin çoğu dandik plastik. Çocuk soluyacak sonuçta.

Bebek arabası alırken mutlaka sprey yağ alın bi yerden. Kendi aracınız gibi bununda yağ bakımına ihtiyacı vardır.

Aklıma gelenler bunlar. Unutmadan ben bu özellikleri 2 yıl önceki ürünü tiye alarak yazdım. Bazı özellikler iyileştirilmiş olabilir. (Fiyat hariç. 750den veriyorduk biz bunu. ) Bu yüzden canlı olarak mağazada incelemekten zarar gelmez.

Dediğim gibi kulağınıza biri bir marka model söylemiştir, gezdiğinizde bi bebek arabası hoşunuza gitmiştir onu bana söyleyin yardımcı olayım 7/24. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:00:09 -->-> Daha önceki mesaj 22:59:33 --

Ne yazmışım ya.
Valla eline koluna sağlık. Babyamallde gezdikten sonra saış temsilcisi bunu gösterdi. gidip gidip buna bakıyoruz

söylediklerini dikkate alacağım ve almadan önce son kez soracağım

Teşekkür ederim.