Arkadaşlar aranızda benim bu tür konularda yazmışlığı olan haliyle bilgi birikimi iyi seviyede olan bir kardeşiniz olduğumu bilenler vardır. Size şahsi fikrimi basitçe aktarmak istiyorum.

Dünyanın düz olduğu ile ilgili ortaya atılan iddiaların büyük bölümü, hepimizin gözlem ve deney yolu ile kanıtlama imkanımızın olduğu şeyler.

Dünyanın elips olduğu ile ilgili olanların büyük bölümü ise başkaları tarafından önümüze konuluyor.

Mesela E=mc² formülü tüm dünya tarafından kabul edilmiş ama bizim gibi sıradan insanların bunu önemli şeylere hakim olmadan anlayabilmesi imkansız.

Dünyanın elips olduğunu iddia edenler ise çoğu şeyi E=mc² örneğinde olduğu gibi sıradan insanların sağlamasını yapamayacağı kanunlar ve teoriler üzerine kurulu.

Mesela büyük patlama teorisi bu işin başlangıcı oluyor ve işin içine yer çekimi veya uzay/zaman bükülmesi gibi teoriler giriyor.

Ama bu teorileri ve kanunları da ortaya atan kişiler yine bilim adamları ve dünyanın elips olduğunu ortaya atan NASA gibi milyarlarca dolarlık bilim kuruluşları.

Kısacası biz bilim adamları ve kuruluşlarının ortaya attığı teorilerin ve kanunların sağlamasının büyük bölümünü yapamıyoruz veya bunları çürütme imkanımız yok.

Ancak dünyanın düz olduğu ile ilgili iddiaların çoğunu gözlem ve deney yolu ile çok basit bir şekilde sağlamasını yapabiliyoruz.

Bunları hesaba kattığım zaman mantığım bana da dünyanın düz olma ihtimalinin çok daha yüksek olduğunu söylüyor.

Ancak ikisinden birisine inanmak tamamen bana ve sana kalmış.