Merhaba Arkadaşlar;
Bu sohbet şeklindeki makelemize bugün facebook
cloaker reklam için yazalım.
Elbetde bir çogunuz
cloaker'in ne oldugunu biliyorsunuzdur, ama bilmeyenler için kısaca özet gecelim.
Cloaker nedir? Yine bilindiği üzere cloaker reklamlar 3 ayrılır.
Nedir bunlar? Google, facebook ve yandex (yeni)
Bizim işimiz facebook ile olduğu için bu makalemizde facebook
cloaker reklamdan söz edelim diyorum.
Kısacası cloaker facebook reklamın açıklaması web sitenize veya uygulamalarınıza gelen adwors botlarını farklı internet protocol adreslere yönlendirmesidir (ip)
Bu reklamları örnek vermek gerekirse bitkisel, cinsel, ürün satanlar cıkar çünkü facebook gerek 2016 gerekse bitirmiş oldugu 2017 güncellmelerinde bir çok kelimeyi yasaklamıştır.
Fakat son gelen 2017 güncellemesinde adwords botları artık cloaker reklamları yakalıyor, bu nedenle facebook üzerinde illegal reklam neredeyse yok, çıkanlar var mı? elbette var.
Adam cloakerle reklamı çıkmış yaklaşık 4 gündür fıldır fıldır dönüyor ama adwords botları domaini bloklamış.
Bende yazıktır adamı arıyayım düzeltsin dedim ama acan eden olmadı inşaallah en kısa zamanda bunun farkına varır onca parası boşa gitmez, neyse konumuza dönelim.
Facebook 2017
cloaker çıkabilecekmiyiz? Bu sorunun cevabı evet evet evet.
Peki nasıl? Öncelikle facebook adwords botlarını usa (abd) farklı eyaletlerinden gönderiyor, eskiden sadece panellerimizden bakıyor ve adwords botları nereden geldiyse o internet protocol adreslerini kapatıyorduk (ip) şimdi tüm yurtdışı (ip) adres girişlerinizi kapatmanız cloaker reklamlarınızın kapanmaması için yeterlidir.
Yine bazı akıllı vatandaşlar usa (abd) dışında türkiye istanbul şehir ip kapatıyor, şimdi onlarada şunu belirteyim.
Arkadaşlar facebook'un tr üzerinde bir makinası yok o yüzden yukarıda belirtdigim gibi tüm yurtdışı kapatmanız yeterli olacaktır, siz hangi dünyada yaşıyorsunuz anlamış degilim.
Bu ne mantık ki? facebook'un tr çıkışlı bir adwords yazılımı yok, ha siz bana derseniz ki google veya yandex tamam derim var, onlarında ilk onayı bot ile ikinci onayda manuel oluyor buda şansınıza kalmış adam tr üzerinde girerse cloaker reklamınızı yakalar, bana bu şekilde derseniz tamam tamam tamam.
Bizim konumuz facebook
cloaker reklam.
Birde erişim, etkileşim ve en önemlisi maliyet acısından
cloaker reklamlarınızda haberturk, cnn, ntv gibi siteleri kullanın, erkek kullanıcılarda 0,01 - 0,03 arası sabitlenir. Bayanlar da ise 0,25 - 0,35 te sabitlenir.
Burada görülüyorki bayan tıklarında neredeyse %100 bir zam söz konusu, bunun nedeni 2016 eylül sonunda başlayan facebook fake hesap temizligidir.
Bu erkek tıkların da fark etmedi ama bayan tıkların da maliyetleri yükseklere çıkardı.
Bayan ürünü satan arkadaşlar fiyatlarını ona göre belirlesin derim.
2017 yılında herkese bol kazançlar dilerim.
Günün Sözü: Umutsuzluk yok. Gün gelir; Gül de açar, bülbül de öter.