Bunun için sayfalarca makale yazmaya gerek yok .
- Sen ne olduğu belli olmayan o kadar suriyeli al
- Çözüm süreci ondan hiç bahsetmiyorum bile .
Bu arada imam hatipler kapatılsın .
Hocam yapılan yanlışlar hatalar muhakkak var. Fakat burada şöyle bir gerçek söz konusu.
Ortada ciddi bir terör sorunu var ve bu böyle böyle yanlış yaparsanız böyle olur düşüncesinden ötesine geçip nasıl engelleyebiliriz diye düşünmez isek bu sorunu çözemeyiz. Ya Allah göstermesin Allah kimsenin başına vermesin ama bu terör olaylarının ardından televizyonda insanların o cenazelerdeki hallerine bakıyorum bir saniyeliğine empati yapıyorum.
Aman Allah'ım o nasıl bir acıdır. Yani o nasıl bir durumdur. Yani siyasi olarakta yapılan hataların,yanlışların bedelinin ödenmesi için bunca canı yanan insanlara yenisi eklenmemesi için birlik olarak birbirimizi,hepimizi korumak için bir şeyler yapmak zorundayız,düşünmek zorundayız.
Ölüyoruz,yazıklar olsun yazsak ne değişecek şu sayfada. Ben yukarı da önerimi belirttim. Güvenlik Kamerası satan, kurulumu yapan şirketlere bildiri gönderilse, temel standartlar belirtilse, iss'lere zorunlu olarak devlet için bu kameraların ortak alt yapısını karşılama görevi verilse güvenlik güçleri bu kameralar aracılığı ile ortak,kamu güvenliğini önemli kılan tüm meydan,park,sokak,cadde,dükkan önü, avm içi, otoparkları gerek yazılımlar ile gerek kendi gözleri ile inceleyebilseler, sürekli olarak güvenlik güçlerine bu imkan tanınabilse yaşanan çoğu suçlarda ciddi bir azalma görebiliriz.
Tabiki de bu basit bir şey değildir ve maliyeti de ülke çapında ciddi boyutta olacaktır. Fakat şöyle bir gerçek var. Ülkemizde neredeyse artık her 2-3 apartmanın,binanın 1 tanesinde kamera var. Bu kameraları ufak aygıtlarla sadece internete bağlamak bile önemli bir adım olur. Tabi ki bir çoğunun görüntü kalitesi o kadar iyi değil. Gece görüşleri yok denecek kadar az. Fakat yinede bir avantajdır güvenlik için.
Ve bu güvenlik tüm alanlar için olur. Hırsızlık, Tecavüz, Gasp, Şiddet, Terör.
Bu suçları , suçlulara söverek bitiremeyiz. Çözüm üretmeliyiz. Mesele suç işlendikten sonra hapse tıkmak değil. İşlenmeden önce hapse tıkmak. Adam öldürmeye teşebbüs, tecavüze teşebbüste ciddi suçtur.