Arkadaşlar Merhaba.

Yeni yıla girerken terör ve patlamalardan uzak bir gelecek umut ederken yine bir terör olayı ile karşılaştık. Düşündüm ki forumda her konuda tavsiye konuları açılıyor. Ortak görüşler tartışılıyor. Öneriler,fikirler. Hep ticari veya bilişim alanında mı konuşmak lazım. Bir kere de en önemli faktör olan yaşamak için can için konuşalım. Konu başlığını Milli Güvenlik yaptım fakat bu aslında dünya problemi ve Avrupanın'da bizimde bu konuda iyi çözümlere ihtiyacımız var.

Rica ediyorum konuya her girip okuyan düşüncelerini forumun ve anayasamızın kurallarına uyaraktan paylaşsın. Bu mahlukatlara da sövmek,sinirimi boşaltmak yerine aklımızı kullanarak bunları engellemek için bir kaç kelam ederek çözüm üretelim.

Artık terörün 2 büyük amacı var. Birincisi insanlık,özgürlük için deyip masum insanları öldürerek insanlığı ayak altına almaları, ikincisi İslam için Allah için deyip Allah'ın onun dininin adını kirletmeye çalışmaları. İki tarafta aynı. Bulunduğunu konumu kullandığı insanların değer verdiği şeylere zarar vermek çoluk,çocukları babasız bırakmak.

Siyaseti katmadan yapılmış hata ve yanlışları ele alaraktan bir an olsun siyaseti unutaraktan hepimiz bir çözüm önerisi sunsak belki burada yazılacak 100 mesajdan 1'i tutarlı farklı uygulanabilecek doğru bir çözüm yolu olsa ve 1 mantıklı öneri ile en az 1 kişinin bile hayatını kurtarabilsek bu bizim için burada açılan gündelik iş konularından çok daha değerli bir çalışma olabilir.

Son yıllarda gördük ki terör bulunduğumuz konumda hem bize hem avrupa ülkelerine ciddi zararlar verdi. Burada yazacağımız, belki de içimizde imkanı olanların girişeceği çözüm arayışları bir nebze olsun dünya çapında hükümetler tarafından doğru bulunabilir belki bir çok hükümetin desteği ve onayı ile ortak anlaşmalar ile terör sorununu azaltmak için kolluk kuvvetlerimize,istikbahrat birimlerimize teröristlere karşı alacakları önlem ve araştırmalar için fayda sağlayabiliriz.

Sizce teröre karşı nasıl çözümler üretilebilir. Canı korumak, birini korumak zor ama zarar vermek çok kolay. Bomba ile silah ile bir şekilde her türlü zararı vermek isteyen bu canileri nasıl devre dışı bırakabiliriz?