Sevgili arkadaşlar, öncelikle 2017 yılının hepimiz için bol kazançlı olması ve Adsense'nin 2016 performansını bu yıl tekrar etmemesi temennisinde bulunuyorum.
Ben şahsi olarak Adsense'nin 2016 yılındaki bize verdiği kazançlardan çokta memnun olmayan bir kardeşinizim. 2016 yılı benim açımdan şöyle geçti:
1- Adsense yılın çoğu zamanında dalgalanma gösterdi. Bazen sabah uyandığımızda raporların olmaması ve akşama doğru gelen raporlarında genel ortalamanın altında olduğu gerçeğiyle karşılaştık.
2- Haber sitelerine adsense tıklaması zaten genel olarak azdı ama 2016 yılında resmen yerin dibine girdi. Çoğu haber sahibi genel olarak 100 tıklamaya 0,03 ve civarında aldıklarını çoğu kez açıkladılar.
3- Çok kazandıran jenerik domaine ait siteler bile 2016 yılının verimsiz geçtiğini açıkladılar.
4- Adsense sahibi herkes bilir ki yeni yılın ocak-şubat-mart ayları hep az kazançla geçer ve tıklama başı verilen rakam çok azdır. Bundan dolayı önümüzdeki 3 ay sabırlı olmalısınız.
5- Türkçe site devri kapanmıştır klişesi yine yeni yıla haklı olarak girmiştir.
6- Yukarıda yazdığım maddeler adsenseyi karalama amaçlı değil kendimce durum tespitidir. Yoksa hala Adsense'nin ülkemizde rakipsiz tek firma olduğunun tabi ki bilincindeyim.