Merhabalar,
AdSense lokasyon derecelendirmesi yaptığına inanıyorum, İngilizce bir site ile Türkçe içerik barındıran siteler eşit özelliği taşımıyor olarak görüyorum. Sizler de farkındaysanız eğer, teknoloji, haber ve diğer bir kaç kategori içerisindeki sitelerin onay alma işlemi baya bir zaman alıyor. Hatta bazen de onay sürecinde red (olumsuz) sonuçlar da verebiliyor AdSense.
Aslında bu konu hakkında biraz bilgi birikimim söz konusu, Adwords reklamlarının yoğunluk olduğu kategori seçilmeli, ziyaretçilerin kolay gezinebilmesi için uygun bir tema seçimi yapılması gerekir. İçerik konusuna gelince -bu konu önemli- amacınızın AdSense olduğunu google'a belli etmemelisiniz. Biraz zaman alsın, içeriklerinizi zenginleştirin ve başvurunuzu yaparken de biraz dikkat etmelisiniz.
Başvuru yapılırken şu faktörlere dikkat ediniz;
*Mail: İsim soyisim, sitenizin adı siteadı@gmail.com gibi bir mail oluşturun.
*Mobil Onay: Mail adresinizi mobil onay işlemi yaparken daha önce farklı mail adresleri ile eşleştirilmemesi gerekmektedir.
*İsim Soyisim: Bu tamamen google'ın inisiyatifine kalmış bir durum, daha önce aynı isim benzerliği olup hesapları dondurulmuş ve aynı isimle çok kez başvuruda bulunmuş bir kişi benzerliği olursa da yine sorunlar yaşayabilirsiniz.
Hesabınız onaylandı, henüz süreç bitmedi ama pin onayına gelince bu tür sorunları çok yaşayan arkadaşlarımızı görüyorum. ''Pin onayı'' süreci bitene kadar ilk başvuru sitesinden reklam alanlarını kaldırmayın. Kaldırdığınız taktirde adresinize pin postası gelmez.
Bilgilerim bu kadar, keyifli forumlar dilerim.