Cappystarj0e adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir benzeri bende de var. kesinlikle 15 aralık sonrası bi düzenleme ya da benzeri bir şey oldu.

olayın yaşandığı tarihlere yakın bir zamanda disavow işlemi de yapmıştım, ondan da hala şüpheleniyorum ama bu konu çok bariz ki birçok kişiyi etkilemiş. herkes son dönemde neler yaptığını yazarsa, hepimiz için ortak bir çözüm bulabiliriz belki. mesela link alanlar o dönem link aldım diyebilir, sitesinde değişiklik yaptıysa bunu belirtsin, kafa yoralım çözelim şunu.

edit:

bu grafikte aynı sitenin index alma grafiği. (rakamları yazmadım)
18 aralıkta 11 aralık tarihine göre yaklaşık 50bin index silinmiş ama sonra 25 aralıkta 11 aralıktakinden de daha çok index alıyor ama ziyaretçi sayısı yukarıdaki grafiğe bakarsanız 25 aralıktan sonra biraz artmış.

şimdi bir sonraki index alma grafiğine bakmak gerekiyor. eğer hit grafiğindeki gibi (29 aralıkta düşüş var, 30da da öyle olacak gibi) düşüşü index grafiğinde (1 veya 2 ocak) görürsek, tamamen index alıp-almamaya bağlı bir olay söz konusu diyebilirim.

yeni değerler gelince konuyu editleyeceğim.
fikir verenler olursa çok faydalı olur.
hocam ekran görüntüsü aldığınız index grafiğine hangi araçtan baktınız. dün gece bir kaç sitemde ciddi index kayıpları olduğunu belirledim.