[KaDeSigN] adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aracın plakasını değiştirip geri giriş yapabilir türkiyeye 2 yıl daha kalabilir yada aracını farklı bir araçla takas edip o araçla gelip türkiyede 2 yıl daha dolaşabilir Plaka değişikliği vsvs 1000 $ civarı gidiyor bildiğim kadar sonra tekrar 2 yıl türkiye hakkı..
Sizin dediğiniz gibi olsaydı Bursa da Porsche'lar cirit atardı.

Arkadaşın sorusuna gelirsek; Yurtdışından araç getirmek için son 1 yıl içerisinde 6 ay Türkiye dışında kalmak gerekiyor aksi takdirde sınırdan girişte izin verilmiyor ya da 1 ay gibi komik zamanlar veriliyor. 4 ay sonra aracı Bulgaristana götürdükten sonra sadece araç değil araçla beraber araç sahibinin de orda kalması gerekiyor yani ( Yoksa 2 adet alır bi onu bi diğerini getirirdim. )

Ayrıca araç arkadaşının üzerine olduğu için arkadaşın arabasız şekilde Bulgaristana gidemez sınırda sorarlar o da arabam çalındı derse sizi bulduklarında hapis cezası bile alırsınız.

Son olarak Yurtdışından getirilen araçları da sadece son 1 yılda 6 aydan fazla Türkiye dışında kalmış olanların kullanma yetkisi vardır, diğerlerinin kullanması yasaktır. ( Noterden vekalet verince kullanabiliyorsunuz. ) Sanırım siz kalmadınız ve arabayı da siz kullanıyorsunuz kaza yaparsanız yüzde yüz sizi suçlu çıkaracaklar.

Bunları nerden mi biliyorum bende aslen Bulgaristan göçmeniyim aynı zamanda da emniyet çalışanıyım. Yasal yollarla getirmek için oldukça fazla araştırma yaptım