Rise adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İki aynı kuralı farklı dosyalar için kullanmanız mümkün değil ikisi birbirinden farklı olmalıdır. Örneğin yazıların sonuna .html ekliyebilirsiniz.

ID değerini kaldırabilmeniz için yazıların sef hallederini veritabanında tutmanız gerekir. Eğer tutuyorsanız urllerden id kısmını çıkartıp sorgulamayı sefe göre yapmanız gerekiyor.
İlginiz için teşekkürler.

sayfaurl adında bir stunda linkleri tutuyorum

RewriteRule ^([0-9a-zA-Z-_]+)-([0-9]+)$  sayfalar.php?sefi=$1&sayfaurl=$2 [L,QSA]
bu şekilde mi olması gerek kafam karıştı

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:14:36 -->-> Daha önceki mesaj 13:40:45 --

fiyonkod adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam,

Çalışmamasının sebebi şu sen 2 ayrı sayfaya 2 kere id değeri gönderiyorsun ama htaccess bu id değerini hangi sayfaya göndermesi gerektiğini bilmiyor her 2 sayfaya da gönderiyor senin orada yapman gereken şey sef değerini hangi sayfaya göndermen gerektiğini göstermen lazım mesela yazi.php sayfası için aşağıdaki gibi yapman lazım diğeri içinde aşağıda göreceksin değiştirmen gereken yeri.

RewriteRule ^yazi/([a-zA-Z0-9_-]+)$ index.php?sef=$1&id=$2
<a href="sayfa/seo-baslik/1">Seo Başlık</a>
Örneğinide yaptım gördüğün gibi ilk giden değer seo değerin ikinci giden değerde id değerin oluyor.

Hocam öncellikle bilgilendirme için çok teşekkürler http://prntscr.com/dp92bc vt bilgilerim burada bu id değerini kaldırmak için ne yapmam gerek bu konuda yardım edebilir misiniz?