Konuya siyaseti dahil etmek istemem ama geçenlerde Kemal Kılıçdaroğlu'da 15 Temmuz şehitlerinin normal şehitlerden daha özel tutulduğunu düşünerek "15 temmuz şehitlerinin kardeşleri ve oğulları askerlik yapmayacak ama PKK'nın şehit ettiği askerlerin oğul ve kardeşleri askerlik yapacak!" diye sitem ediyordu. Değil aslında. Benim akrabam da şehit oldu. 2 küçük erkek kardeşi vardı. Büyük olan askerlik yapmadı, küçük ise istediği bir bölgede kısa bir süreliğine yaptı.
Burada atıp tutanlar da o hesap. sanki Türk askerine veya şehidine hiç bakılmıyor da anca başkalarıyla ilgileniyoruz.
Bu düşüncede olanlar lütfen bir şehit ailesi belirleyin ve gidip bir iki dakika muhabbet ederek devletten aldığı yardımı, imkanları vs bi öğrensin.
Videoyu yapan arkadaş kesinlikle yanlış anlamasın harika bir iş çıkarmış, eline emeğine sesine sağlık ama böyle bir kaç saatte hazırlanan bir videoya, sanki çok çok önemli bir şeymiş gibi "onlara yapılıyor Türk askerine yapılmıyor" gibi bir mantıkla sitem etmek çok tuhaf.
Tekrar söylüyorum video sahibi kesinlikle yukarıdaki cümleyi yanlış anlamasın. Ben sadece devletin yaptığı yardımlar ile bu videonun önemini kıyasladım. Umarım anlatabilmişimdir.