Dksy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam Arkadaşlar;
2016 Yılı bitmek üzere, facebook sayesinde bir çok kardeşimiz ekmek parasını kazanıyor.
Fakat son zamanlarda yaşanan fake profillerin kapatılması hepimizin işlerini düşürdü, bu gayet normal.
Neden? Gerek facebook'ta gerekse chrome tabanlı tarayıcılarda güncellemelerin devam etmesinden dolayı.
Bir süre chrome, mozzilla, opera yerine güncellemesi bitmiş explorer kullanmasınızı tavsiye ederim.

Adsense kasan, e-ticaret yapan arkadaşlarımız genelde fake profilleri, sayfalarda ve gruplarda link paylaşarak sitelerine veya satış sayfalarına hit almak için kullanılar.
Fakat şu sıralar malesefki paylaşılan tüm linkler otomatik kaldırılıyor.
Ne Yapmalıyız? Apanmayın yani seri paylaşımlardan kacının, çünkü seri yapılan paylaşımlar taramaya giriyor ya kaldırılıyor yada siz görüyorsunuz ama başkaları görmüyor.
Sonra ne oluyor? Tabikide profil ya kimlik onayına yada direk kapatmaya gidiyor.

Gecen makalemizde Burada
profiller hakkında kısa kısa açıklamalarda bulunmuştum.
okumayan arkadaşlarımız için bir kez daha paylaşmış olalım.

Kısaca bilgim dahilinde bir konuya daha değinelim.
Sayfalar neden kapatılıyor? merge vs vs vs
Merge yani birleştirilmiş tüm sayfalar kapanmaya mahkumdur, bunu bir kaç makalemde ve yorumda yazmıştım hatırlarsanız.
Merge Yada Otomatik sayfa büyütmelerinden uzak durun, bunu yapacaksanız da manuel yada sponsor reklamı kullanın.
Oh ne güzel dünya sayfa aç, otolike begeni, ardından bir merge oldu sana 50-250K gel ondan sonra burada sat sayfayı, alan kişi 2 gün sonra yaw sayfam kapandı.
Kapanır tabiki alma arkadaşım, biz bilmiyormuyuz 1 ayda 250k sayfa yapıp satmayı? neyse sanırım anlayan arkadaşlarımız zaten anlamıştır.

Bir konuda facebook sponsor reklam.
Facebook her ne kadarda deseki biz reklam ağı degiliz, sosyal paylaşım sitesiyiz, tabikide hikaye adamlar reklamdan kaldırıyor parayı.
Ve en çok üzerinde çalıştıkları sektör.
Gün geçmiyorki sponsor reklamlar geliştiriip güncelleme geliyor.
Yeni gelen güncellemeler bazı legal reklamları bile illegal görüp kapatıyor, ve bu kapatılan hesaplarda eminim ki milyonlarca tl para kalmıştır.
Peki ne yapmalıyız? Bildigimiz gibi facebook'un tr makinaları yok ve sponsorlarınızı tr cıkıyorsanız bunun için yabancı ipleri kapatmanız yeterli, en azından reklamlarınız 7 gün kapanmaz, uzun süren reklamında etkileşimi erişimi ve en önemlisi maliyeti 0,01 kadar düşer.
Bazı paylaşımlarda görüyorum vay efendim reklam actım 10 kuruş tık vay efendim 0,01 ile reklam cıkıyorum.
Arkadaşlar sponsor reklamlar genelde bu gibi iniş cıkışlarla başlar ve o hesabın ödemesi 1000 tl üzerine cıktıgında 0,01 - 0,03 ile sabitlenir.
Kitleselde normallde cıksanız bunun ötesi hikayedir.

Sohbet şeklindeki makalemizi bitirmeden hemen bir not düşeyim, bu işin görünen tarafıdır, işin birde teknik tarafı var bunuda inşaallah daha müsait bir zamanda uzun uzun değiniriz.
Facebook hakkında aşamadıgınız bir konu olursa, ve bu konuda bilgim dahilindeyse ücretsiz destek olurum. skype adresim konularımda mevcut.

Herkese bol bol kazançlar dilerim.

Günün Sözü : Aşkı Ben Sana Yazdım !

Sanırım kendi tecrübelerinizi paylaşmışsınız teşekkürler ancak bunlar genel kural değil.

"Arkadaşlar sponsor reklamlar genelde bu gibi iniş cıkışlarla başlar ve o hesabın ödemesi 1000 tl üzerine cıktıgında 0,01 - 0,03 ile sabitlenir." bu hiç doğru değil 300 bin tl harcadığım hesapta dahi rakamlar sürekli değişken.

Her mergeden sayfa kapanmaz. Reklam verilen sayfa kapanmaz gibi birşey de söz konusu değil her sayfa kapanabilir. Otolike eskiden vardı ancak artık yok. Facebook o işi bitirdi hatta bi ara yapanı bize bildirin demişlerdi. Yapan varsa helal olsun.

Herkese hayırlı işler..