Hocam oncelikle bence amacinizi belirlemeniz lazim, neden Ingilizce bilmek istiyorsunuz? Cunku farkli amaclara gore farkli ogrenme sekilleri gerekebilir, amaciniz Turkiye'de Ingilizce biliyorum demekse, o kitaplari okumaniz calismaniz gerekirse hafiza kartlari vb. almaniz/yapmaniz gerekebilir ama Ingilizceyi konusmak ve dunyanin geri kalaniyla anlasmak istiyorsaniz durum daha farkli... O zaman size altyazili cizgi filmler izlemenizi oneririm cok azicik Ingilizce ogrendikten sonra kitaplardan. Zamanla o altyaziyi Ingilizce altyaziya, daha sonra da direkt altyazisi olmadan izlemeye donebilirsiniz.
Cizgi filmlerle baslamak isinizi kolaylastiracaktir, cunku kullanilan ingilizce cocuklar icin yapildigi icin kolay olacaktir.
Grammar Ingilizce ogrenirken buyuk ihtimalle en cok zamaninizi harcayacaginiz kisim, ama bu da ihtiyaciniza gore gerekmeyebilir. Eger dunyayla iletisime gecmek istiyorsaniz, bence kitabi bir kere okuyup atin, cok ogrenmenize gerek yok. Ben 2 senedir Amerika'da yasiyorum, sokakta konustugum insanlarin %98'inden daha iyi grammarim vardir cunku takmiyorlar, biz Turkiye'de sanki cok onemliymis gibi ogreniyoruz.
En basit orneklerinden biri, Ingilizce'de he/she/it var, he erkekler icin, she kadinlar icin ve it de hayvanlar ve esyalar icin kullaniliyor. Daha Amerika'da it kullanildigini cok az duydum, kopege de cinsiyetiyle, arabaya bile he ya da she kullaniliyor kisisine gore degisiyor. Ama Turkiye'deki Ingilizce hocasina sorsan o "it", ama sorun ne zaman yurt disina cikmis da gormus oyle denildigini...
Umarim yardimci olmustur.
Not : Yuzuklerin efendisi filmini altyazi olmadan izleyip anlayabiliyorsaniz, dunyada ingilizce konusulan ulkeye gidip yasayabilirsiniz bence.