Gramer denilen şeye bağlanıp kalmışsınız. Kelime bilmeden gramer bilemezsiniz, bilmeniz bir işe yaramaz.

Cümle yapısı, öznesi yüklemi önemli değil.

Önce size ingilizce ne için lazım bunu bir söyleyin bize ? Akademik ? Teknik ? Yoksa yurt dışına çıktığımda dert olmasın diye mi ?

1- akademik ve teknik ingilizce detaylı terimler, deyimler içerir. Bunu internet üzerinden öğrenme imkanınız çok azdır. Yurt dışından kitap getirtip hiç bilmeden okuyup kabataslak ne anlama geldiğini çözmeniz, ingilizce alt yazı ve ingilizce dilinde filmler izlemeniz hem dil hem alt yazı ingilizce olacak, onun dışında gece uyumadan dinleme setleri alıp o setlerle uyumanız lazım. Bize kimse Türkçe'yi öğretmedi. Duya duya , kendi içimizde anlamlandırarak öğrendik. Aynı şekilde bir bebekmişsiniz gibi her detayını dikkatlice , merakla araştırıp gözünüzü, kulağınızı ingilizceden ayırmamanız lazım. Tabii bu anlattıklarım akademik ve teknik ingilizce için. Yani bir kimya kitabını açtığınız da rahat okuyabilmeniz için.

2- Eğer sıkıntı çekiyorum insanlarla konuşurken onun için öğrenmem gerekiyor diyorsanız. Hiç uğraşmayın, dışarıda avrupada 10 kişiden 9u şuan bu kötü halinizden bile daha kötü ingilizce biliyor. Geriye kalan ve ingilizce bilen 1 kişide sizinle hiç bir şekilde ingilizce irtibata geçmiyor. Ancak yurt dışında hava alanında infoda ki kadınla ingilizce konuşur bir de otele girerken görevliyle ingilizce konuşursunuz.
Yine de bu seviye de , yapacağınız en mantıklı ve olması gereken tek eylem kelime öğrenmektir.

Bundan 9-10 sene kadar önce lise öğrencisiyken ingilizce hocamız 3 ayrı sınavda 100er tane kelime sorardı. Her kelime 1 puan. Kaç tane bilirsen notun o olurdu. 88-76 vb. alırdım. Her gün kelime öğrenmeye çalışırdım. Gramer gramer diye etrafımda dolaşanlardan biri bile ingilizce konuşamazken şuan akademik ingilizcem var.

Tek yapmanız gereken gidin ve kelime öğrenin. Gerekiyorsa ezberleyin ama tekrar yapın. Kelime herşeydir. Cümle yapısıymış, telaffuzmuş bunlar en son en son gelir. Ben karşımda ki adama "benim adım barış" demeyi bilmiyorken o bilmediğim kelimeye gramer zaten yapamam.

Gidin kelime öğrenin. İngilizce 45-55 bin arası kelime varz ortalama 15-20 bin tanesi size yeter.

Ama bu dediklerim de ikinci seçenek için geçerli. İki seçenek arasında uçurum vardır. Birinde olgun bir halde düşünün kendinizi, işinize yarayacak kadar bilgiyi alıyorsunuz ingilizce ile ilgili beyninize. Diğerinde ise küçük bir bebek gibi her türlü bilgiyi alıyorsunuz. İlki zordur, ikincisi ilkine göre daha kolay. Ne amaçla istediğinizi sorgulayın ? Size nerede lazım ? Eğer ciddi anlamda lazım ise gidip yaz tatilinde 3 ay ingilizce konuşulan bir ülke de kalın. Bir tek türkçe kelime etmeyin. Gazete okuyun, tv izleyin, insanları izleyin.