Hocam yabanci dil ile aram iyidir. Ingilizce, Almanca ve az derecede Fransizca konusabiliyorum.

Verebilecegim en iyi tavsiyeler sunlar;
- Ingilizceyi ingilizce iletisim kurdugunuz birisinden ögrenebilirsiniz. Öncelikle pratik... Bana her zaman en büyük faydasi olan pratik oldu... Bütün gün vakit gecirebilecek kimseler edinebilirseniz cok hizli bir sekilde ögrenirsiniz.

- Türkce altyapili Ingilizce filmler veya diziler bulun indirin, hergün izleyin bana cok büyük faydasi olan bir sistemde buydu. LOST dizisi bana ingilizce ögrenmemde cok yardimci olmustu . Karakter birsey konusuyor altinda da Türkce altyazisi, aaa bu böyle deniliyormus demekki diye hizli bir sekilde akliniza girip orada kaliyor.

- Yabanci bir dil ögrenirken okudugum kadariyla beyin yeni bir hafiza olusturuyormus. Yapay bir zeka gibi. Verebilecegim bir taktikte su; kelime ögrenirken resimli nesnelerle calisin. Örnegin acag resmi ve altinda ingilizce cevirisi olsun yani TREE. Gözünüzü kapatin actiginizda bu nesneyi ilk defa görüyor gibi hissedin ve aklinizda tutun. Gördügünüz bu cisim artik TREE =). Türkcesinide unutmuyorsunuz tabiki