Konunun daha fazla uzamasına gerek olduğunu düşünmüyorum.Çünkü hem SPD hemde Sayfanet Oldukça büyük Datacenter.İki firmanında eminim bir çok müşterisi vardır, hatları takip edicek monitörcü personellerinin var olduğunu düşünüyorum.Hizmette trafik limiti olduğu için firmanın hatlarda kısma gibi bir olayı olamaz çünkü kullanıcı kullandığı trafiği ay sonu ödemek zorunda kalıcak yada limite yaklaştıgında hızı yavaşlayacak ve ek ücretini ödeyecek firmasına.
Şimdi nasıl olurda 1 tane kullanıcı hatlardan gönderme yapıyor diye Datacenter hatları sürekli kısma işlemini uygulayabilir ki ?
Kullanıcı kullanır limit dolduğunda hızı yavaşlar ek ücrete tabi tutulur.Sorun oluştuğunda da savcılığa gerekli kayıtlarınızı ulaştırırsınız firma servis sağlayıcısıda doğrudan savcının önüne o an da o ip adresini kim kullanıyorsa onu atar ,işin içinden çekilir.Çünkü her sözleşmede de geçerli olan madde "Kullanıcı sanal ortamda aldığı her hizmetten hizmet sonuna kadar kendi sorumluluğundadır." gibi ufak bi maddeyi herkez kabul etmiş sayılıyor.Firmanın kafası rahat oluyor bu madde sayesinde.
Firma spoofing olayını kapatması demek kullanıcıların erişimini kesmesi anlamına gelir.Firma spofing sistemini ip adreslerinden kaldıramaz.Bunun ile ilgili okuyucu olursa burada paylaşışıyor spofing nedir ?, ip hizmetinde yeri görevi nasıldır ? Sadece hat çıkarmada mı kullanılır ? diye ufak bi makale var (
https://tr.wikipedia.org/wiki/IP_spoofing) incelemek isteyen linkten okursa bir datacenter'ın spofingleri kapatamayacağını ve spofing olayının sadece saldırıdan ibaret olmadığını anlayabiliceğini düşünüyorum.