mcsoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mobil imza ile marka başvurusunu anlatıyorum.
ben turkcell kullanıyorum. aylık 5tl ye mobil imza aldım. bu imza gerçek ıslak imza yerine geçerlidir. hattım 128kb ile değiştirildi ve mobil imza için değiştirildiğinde yeni hatta ödediğim ücret faturamdan düştü.turkcell için ilk önce telefon ile ön başvuru yapıyorsunuz ve turkcell iletişim merkezine 2 farklı kimliğinizle birlikte (ehliyet, nufüs cüzdanı, öğrenci kimliği vs) gidip mobil imzanızı başlatıyorsunuz. hafta içinde yetkililer arayarak aktif ediyor.
daha sonra tpe.gov.tr ye girip marka bölümünden başvuru ve başvuru sonrası işlemlere tıklayıp mobil imza ile sisteme giriş yapıyoruz(chrome da java çalışmazsa explorera geçin). giriş yaptığımızda eski başvurularımız vs herşey tarihlerle dosyalarla çıkacaktır. buradan başvuru işlemleri > marka başvurusu > başla deyip gerekli bölümleri doldurup ücretini ödeyip imzalıyoruz. tpe'nin verdiği belgeyide nic.tr ye gönderip com.tr mizi alıyoruz.
ben Ankara'da olduğum için eskiden tpe ye gidip dosyalarımı elden verirdim fakat fiziki evrak ile online işlem ücretlerinin farkı artınca bende internetten yapıyorum artık.
örneğin elden başvuru ücreti 255tl + vakit kaybı, online işlem ücreti 180tl.
ayrıca mobil imzanız ile e-devlete giriş yapabilir birçok resmi işlemizini online olarak imzalayabilirsiniz.
belki ileride resimli anlatım yaparım şimdilik bukadar.
Firma adına marka başvurusunu biz yapabilir miyiz yapabilirsek neler gerekli hocam ?