Kısaca , order by zaman ile gelen yeni sıralamaya özel id değerleri vermek istiyorum, yani order by zaman ile gelen 10. verinin adı mavi diyelim, mavi kaçıncı sırada ? zamana göre, 10. sırada cevabını almak istiyorum

aşağıda ayrıntılı örnek veriyorum, anlaşıldıysa es geçebilirsiniz.
____

yapmak istediğim zamana göre sıralama yapmak, zamana gore sıralamayı yapıp tablodaki 10 tane veriyi çekiyorum. ( bunların hepsinin id si var ) zaman gore oldugu için haliyle id ler dağınık geliyor , 5,6,1,4,2,8 gibi

$yeniid = $yeniid + 1 tanımlaması yaptım zamana gore sıraladagım şeyleri 1,2,3,4,5 diye gosteriyorum hepsini.

sorum tam olarak yeni belirledigim id değeri.

( yani order by tarih yaparak oluşan yeni sıralamayı yeniid değeri olarak atıyorum )

örneğin tabloda 1 şubat değerimiz var bunun tablodaki ID'si 1 fakat ben zamana gore sıralama yapmıştım
yeni id olarak id 1 olmasına rağmen son tarafa gitti.( zamanda en geride yer alıyor cunku=

Tam olarak soru şu

echo $id yaparsam 1 geliyor ( tablodaki id değeri bu )

ama ben 1 şubatın echo $yenid bunu yapmak istiyorum ( çünkü zamana gore sıralamada yeni id değeri sonuncu 10 numara oldu ) order by tarih

yeniid değeri 1 şubat için 10 idi mesela.

tabloda 1 şubatı sorgulatarak;
$yeniid diyerek , 10 sayısını almak istiyorum

echo $id yaparsam 1 gelecek ( bunu istemiyorum bunun 1 kalması lazım zaten yeniid değerini çekmem lazım )

Anlaşılması için örnek veriyorum nerede takıldgımı yazıyorum;

select * from tablo order by zaman Desc
zamana göre tablodan değerleri çektim.

bende yeni sıralama için yeni id tanımladım, ve sıralamalara id verdim

$yeniid = $yeniid + 1;
şimdi buraya kadar tamam, hepsini tek seferde gösterirsem mesela 1 şubat tarihi yeniid değerine göre 15. sırada oluyor.

fakat ben tek bir şekilde 1 şubat değeri bu hesaba göre kaçıncı sırada diye sadece onu göstermek istesem nasıl yapacağım?

yani hepsini görmek istediğimde 1 şubat 15. sırada oldugunu goruyorum.

fakat 1 şubat'ın yeniid değeri nedir ? sorusuna sadece 15. sırada şeklinde bir php kodunu nasıl yazarım?