DenqeSiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben şimdi açıktan üni okuyorum SGK direk kendim şirket veya bir yerde çalışıyor göstermeden en düşük primden ödeyemezmiyim
@Muteber 'in dediği gibi isteğe bağlı olur o anca. Onda da indirim yok zaten benim bildiğim. Prim indiriminde amaç işverenin SGK'li çalışan alması. Sadece üniversite içinde geçeli değil sadece bayanlara özgü son 6 ay çalışmamış olanlara da prim indirimi var. Bu tür konuları tanıdığınız muhasebecilerden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. GSS de düşük prpim ödeyerek sadece sağlık giderlerin karşılanabilinir.

SGK deyince aklınıza hep sağlık gelmesin. Yaşlandığınızda nasıl emekli olacaksınız? Yaşı ilerlemiş olupta sırf günü dolduramayan insanlar var mecbur çalışıyor bir yerlerde.

Bu arada başka bir yerde çalışıyor gösterilirseniz işverenin ödeyeceği vergi -geçici vergi olması gerek- artabiliyor. Sizden ek para da talep edebilir -fazla değil sanırım-.

SGK lı bir arkadaşın varsa onun üzerine şirket açabiliriniz. Sizde çalışan olursunuz. Hatta şahıs şirketi illa tek bir alanda iş yapacak diye bir kaide yok.

Biz r10 dan 3 kişi, iki farklı fatura bastırarak (2 farklı marka) tekbir şahıs şirketi üzerinden farklı ürünler satıyoruz.

Şirket giderlerini paylaşabileceğiniz birini de bulabilirsin.