Merhaba arkadaşlar,
seo işini profesyonel anlamda yapmamaktayım.
bir tane sitemiz mevcut ve bunu buradan bir arkadaşın yardımıylan iyi bir konuma getirmiştik. genellilken aramalarda ilk 10 yada civarlarında çıkıyor. halende durum böyle. ancak geçenlerde bir inip çıkma oldu. 18 lere kadar geriledi ama sonra tekrardan düzeldi. link inceleme ile ilgili bir siteye üyeliğim yok ahrefs gibi ancak ücretsiz şekilde majestik sitesinden inceleme aldığımda, belli bir tarihte siteye 150 kadar backlink eklenmiş ve ardından bir 50 tane daha eklenmiş.
hemen bu linklerin hepsini google webmaster üzerinden google disavow yaptım ve son günlerde site yine normalde olduğu pozisyona geldi.
açıkçası bu anti-seo olayından çekinmekteyim. şüphelendiğim bir site var, rakip bir firma. normalde ilk 10 larda göremezdim ama son haftalarda ilk 10 larda görmeye başladım. linklerini incelediğimde bir seo danışmanlık firmasıylan çalışmaya başladıklarını tespit ettim. buraya kadar sorun yok ama mevcut sitemizi negatif olarak etkilemeye çalışmak ne demek ? bu biraz bel altı olmuyormu ?
Ahlaki olarak bunu yapan firmayı ve yönlendirilen sitenin backlinklerini söylemiyeceğim. sadece şüphelerimin doğru olup olmadığını anlamaya çalışıyorum.
aldığım raporda backlink analizi bu yönde:
eklenen linklerin hepsi aynı siteden ve wp alt yapısına sahip. tag lerden kategorilerden, yazılardan hep backlink atılmış. şimdi kontrol ediyorum. html kodlarına kadar bakıyorum ama bizim sitemize ait bir link bulamadım. hepsi kaldırılmış. şimdiye kadar 130 civarında backlinki disawow ettim.
okuyan herkese teşekkür ederim.