Konuyu görünce yazmadan edemedim.
Ben 30-40 civarında site ile ilgileniyorum. Bunların önemli olanları özel yazılım, paravanlar için wp kullanıyorum tespitlerim şöyle;
- wp tasarımlarında çok fazla özelliği bir arada barındırmaya ve herkese hitap etmeye çalıştığı için, sizin kullanmadığınız ve ihtiyacınız olmayan bir sürü css ve js dosyalarını bünyesinde barındırıyor.
- Site yüklenirken php tarafında şöyle oluyor ( kategori sağdamıydı, header üsttemiydi, eklenti yüklümüydü gibi gibi onlarca kontrol yapılıyor buda açılmayı geciktiriyor.)
- Daha önce konu açmıştım bununla ilgili olarak wp sitelerde tbm ve to düşük. (Benim sitelerimde öyle aynı kategorideki wp ve özel yazılımlarımdan test ettim)
- Ünlü tema sitesinde çok güzel tema buluyorum speed test yapıyorum %50-60 civarında.
- wp sistemlerde ne yaparsanız yapın pagespeed %100 olmuyor yapan varsa büyük oranda kodlarla oynamıştır.
Google son güncellemelerde sayfa hızına önem verdiği için bence geç açılan siteleri aşağı düşürüyor.
Bu durum yalnızca wp ile ilgili değil benzeri hazır yazılımlarla ilgili olduğunu düşünüyorum.