Merhaba sayın arkadaşlar. Yaklaşık 1 yıldır süren adwords maceramda maalesef sorunlarımı çözememenin her geçen gün üzüntüsünü yaşıyorum..

1 yıl önce ilk adwords hesabımı açtım ve kredi kartımı ekleyerek reklam verdim. Yaklaşık 10-15 gün reklamlarım yayınlandıktan sonra hesabım reklam politikalarıyla nedeniyle askıya alındı. Reklamını verdiğim site sporcu ürünleriyle ilgiliydi ve ihlale sebep olabilecek bir şey olmadığını düşünüyordum ama dikkatli inceleyip politikaları okuduktan sonra bir hususta politika ihlali yaptığımı farkedip durumu çözümleyip adwordse telefonla bildirdim.

Daha sonra, hesabın gerekli birimlere iletileceğini ve tekrardan inceleneceğini söylediler. Aradan bir kaç gün geçti ve adwordstan bir mesaj geldi " adwords hesabınız kalıcı olarak askıya alındı " gibisinden. Mesajı tam hatırlamıyorum 1 yıl gibi bir süre olduğu için.

Velhasıl arkadaşlar, daha sonra yeni bir hesap açtım. Aynı kartla ödeme yöntemi olarak seçtim, o hesapta ilk reklamı girdim onaylandı gösterim vs aldı daha sonra askıya alındı ( 1 hafta içerisinde )

Bunlardan sonra uzun bir süre ara verdim adwordsta reklam vermedim.

Geçen ay tekrar başladım. Bu sefer tamamen farklı çerez, ip vs dikkat ederek farklı bir isimle ( bir arkadaşımın üzerine ) adwords açıp kullanmayı denedim fakat yine ilk reklamı girdim reklam onaylandı ama gösterim ve click almadı reklamın yanındaki kutucuğa geldiğimde ( hesabınız 1-3 iş günü süresince incelenecektir ) uyarısı yer alıyordu.

Tekliften olabilir düşüncesiyle, günlük bütçeyi artırdım teklifide artırdım ( 2,5tl ye kadar çıktım artık sırf problemin çözümünü anlamak için bu yüzden mi değil mi diye ) fakat maalesef ki ortalama 10 gün boyunca böyle süreç devam ettikten sonra o hesapta aksıya alındı.

Daha sonra yine bir adwords hesabı açtım, elimde ödemeyi yapabileceğim kart kalmadığı için mecburen sanal kart oluşturup ödemeleri yapmak durumunda kalmıştım. Maalesef ki bu şekilde açtığım hesaplarda da kimisinde ödeme yönteminden dolayı, kimisinde reklam politikalarından dolayı reklamlardan tek bir kuruş dahi geri dönüşüm alamadan sürekli çabalayıp durdum.

Biraz uzun olduğunun farkındayım ama yaptıklarımın ve sorunların tam olarak anlaşabilmesi adına bunları yazmam gerektiğini düşündüm.

Şuan ödeme yöntemi olarak sanal kart kullanıp, kişisel bilgisayarımdan nasıl problem olmadan adwordste reklam verebilirim?

Umarım yardımcı olabilecek arkadaşımız olur, çünkü bu süreç beni gerçekten yordu. Ve adwords kullanamadığım her gün maddi ve manevi olarak daha çok zarar ediyorum.

Problemi çözebilirsek şayet, çok minnettar olacağım..

Sağlıcakla ve selametle..