Cevher adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
önemli olan tutarlı olmak. bahsettiğin insan yaşamı boyunca doğru ya da yanlış idealleri uğrunda taviz vermemiş aydın bir kişilik. İstanbulda kütüphane müdürü, osmanlı tarihinin yazımında en önemli kişilerden biri. İlber Ortaylı gibi çağımızın önder tarihçilerinin örnek aldığı birisi... "O yüzden fare dağa küsmüş dağın haberi yok." Bırakalım böyle boş yere kalp kıracak sözleri, illa düşman olmak yerine araştırıp iyi olan kısmını alalım. Herkes 4 4lük olamaz.
Şu kısımda bu uğurda kendini feda etmiş ve edebilecek kardeşlerime gelsin. Varolun!

Ruhun şad olsun!
Ne ideali hocam şu sözleri söyleyen birisi, bir müslüman açısından nasıl kabul görebilir, ya da es geçilebilir. Okudunuzmu o yazılanlar kaynaklarıyla beraber var. Hala kalkmış saygı diyosunuz. Ne yolu ne uğuru, Bir müslüman nasıl olurda islam düşmanı birisine sempati duyabilir, görüşlerinden faydalanabiliriz diyebilir.

Özel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bak canberk, alıntı yaptıklarını şimdiye kadar okumadım, okumak için ilgimi çekecegimi de sanmıyorum. Dini, ne dusundügü beni ilgilendirmez. İster müslüman olsun, ister Şaman.
Ben bu adamın tarihi ve türkçülüğüne yazdım, konuyu okumadan atlamasaydın bunu fark ederdin.
Gotama Buda'da budist olabilir, ama felsefesine hayranım.
Bunu anlayabilirdiniz, açıklama yapmama gerek olmamalıydı. Tıpkı Yahudi bir piyanistin notalarına hayranlık gibi.
Hemen lup diye olaya atlayıp problem çıkarmanıza gerek yok.
Bu arada bende İlahiyat son sınıf öğrencisiyim. Konuşmalarınıza dikkat edin.

Elephone P8000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Okumadıgınız için böyle oluyo zaten. İlahiyatta okuyo olman hassasiyetinin ölçüsü olamaz zaten. Zira ilahiyat hocalarının medyada insanları ne hale getirdiği açıkca ortada(Bknz. mustafa islamoğlu, yaşar nuri öztürk, beyaz bilmemne, vs. vs.) Bir adam benim dinime, peygamberime hakaret ediyor, kendi aklınca aşağılıyorsa bu kişiye sempati dahi duyulamaz. Zira kişi sevdiğiyle haşrolacaktır H.Ş ilahiyat okuyosanız bunları iyi bilmeniz icab eder.

Son olarak: Allaha havale ediyorum sizi yazık gerçekten size çok yazık. Şu yazıları okuyupda böyle birisine hala sempati duyabiliyosanız, yada saygı gösteriyo adını her ne koyduysanız kabul edilebilir bişey değil.