KarahaNCode adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bundan seneler önce annemin ısrarı üzerine evlenmeye karar verdim. Cumartesi akşamı tamam dedim. Pazar günü kızı bulmuşlar nasıl buldularsa Pazartesi akşamı istemey gidiyoruz dediler. Yaşım o zaman 24. Neyse bende örf adet bilmem çiçeğimizi çikolatamızı aldık 3 araba gittik. Erkekler ayrı, kızlar ayrı oturuyor, beni bayanların odasına oturttular.

Sonra ablam kıza : Gülüm bir su getirir misin dedi. (Sonradan öğrendim, kız erkek bir birini görsün diye adetten kız su getirirmiş )

Bende yok teşekkürler dedim, kız hala bekliyor... Ablam kafası ile iç dedi, içim madem belli ki adetten dedim.

Sonra tribe girdim resmen o kadar kadın bir ben erkek. Utandım artık ben yan odaya geçeyim dedim. Selam verdim girdim içeri, kayınbaba adayı ters ters bakıyor. Neyse yengem abimi dışarı çağırdı, abim de beni dışarı çağırdı. Kızla mutfakta 10 dk konuşacakmışız.

Girdik mutfağa... Kıza dedim sevdiğin var mı ? Yada kendini evlenmeye hazır hissetmiyorsan ben suçu üzerime alırım dedim, yok dedi... Kendinden bahsetti, sonra bana döndü senin soracakların var mı ? Diye sordu..

Benim de gözüme sürahi takılmıştı, Sürahiyi nerden aldınız dedim, sonrasında ablamlar kapıyı açtı yeter bu kadar dediler.

Tekrar erkek bölümüne geçtim kız kahve yapmış ama çok güzeldi kahve Sonra kıza sormuşlar ; Ne diyorsun ? Kız tamam demiş. Bana sordular bir şey diyemedim. Düşünelim dedim. Israrla o akşam evet dedirtmeye çalıştılar... Evet desem yengemin parmağında ki yüzüğü geçiçi olarak kıza takıp direkt söz kesecekler...

Düşündüm taşındım o akşam yok dedim... Anne baba ablalarım 3 hafta benle küstüler yemek veren bile olmadı...

O gün bu gündür görücü usulü evlilikten tırsıyorum...

Not : O günden sonra çok ilişkim oldu, hatta 2 ay önce 8 aylık sevgilimden ayrıldım, kendi aramız da yüzük takmıştık, anneme anne babama baba diyordu o kadar girmişti ailemin içine...

Sonra biz farklı dünyaların insanlarıyız dedi ve gitti adını feriha koyduğumun uzaylısı..

Şimdi anlıyor ki mavi gözlü dev : Görücü usulü evlilik en güzeli hocam. Sevdikçe güzelleşir, zamanla sevilir... Ahlakı güzelse, sana yemeği severek yapıyorsa, çayını huzurla demliyorsa gerisini sie et.

Hakkında hayırlısı... Bu da böyle bir anı olarak kalsın burada
Heyecanlı heyecanlı okudum hocam ama sonu duygulandırdı.