Gelişen teknolojiyle artık herkes bilgiye hızlı,sorunsuz ve güvenli ulaşmak istiyor.
Son yıllarda yüzlerce farklı teknoloji ve sistem çıktı Google uzun zamandır bunlara dikkat ediyor ama son dönemlerde yaptığı birçok güncellemeyle
hız+güvenlik olmazsa olmazlarından oldu yavaş açılan ve saldıraya maruz kalan siteler çok ciddi sıralama ve hit kaybı yaşıyor emekleri boşa gidiyor...

Bende bu konuda biraz araştırma yaptım Türkçe içerikli aklıma gelen rekabetli farklı sektörlerdeki ilk 5 siteyi inceleyerek
en çok tercih ettikleri yerleri not aldım ve burada tartışıp + - leri neler, Türk kullanıcıları hedefli bir site için en mantıklı kombinasyon hangisi olur görüşlerinizi almak istedim.

---Cloud DNS & CDN & Güvenlik---
Amazon
Google
Akamai
Leaseweb
Netdirekt
Saglayici
CDNetworks
DYN
Incapsula
Ultradns
CloudFlare ( gariptir ki en az tercih edilen )

---Host---
Radore
Netdirekt
Saglayici
DorukNet
Dgn
Amazon
Microsoft Azure
OVH
LeaseWeb

------------------ Burayı okumasanız da olur kendi yaptığım ufak bir testide not düşeyim dedim : ) ------------------

Bundan 5 ay önce tek sayfa html ile yaptığım 3 farklı ufak testte ( cloudflare - microsoft azure - normal host ) karşılaştırma fırsatım oldu.

Aynı sektörde, sektörle alakasız 3 farklı domain alıp özenmeden tek sayfalık 3 farklı html site oluşturdum.

1. siteyi bilindik bir firmadan host alıp host firmasınının kendi ns adreslerine yönlendirdim.
2. siteyi yine bilindik farklı bir host firmasından host alıp bu sefer nsleri cloudflare yönlendirdim .
3. siteyi microsoft azure'den ufak bir sunucu alıp kurdum ve nsleri azure cloud DNS yönlendirdim.

işimi garantiye almak için 3 gün bekledikten sonra aynı anda html dosyaları sunuculara gönderip siteleri Google kayıt edip aynı anda google gibi getir yapıp index almalarını sağladım.

1. site 7. sayfadan giriş yaptı 96 saat içinde 10. sayfaya düştü.
2. site 5. sayfadan giriş yaptı 96 saat içinde 7. sayfaya düştü.
3. site 2. sayfa 1. sıradan giriş yaptı 96 saat içinde 1. sayfa 6. sıraya yükseldi.

Microsoft azure servislerini kullanan sitenin bu denli iyi bir sıradan giriş yapıp üstüne üstlük yükselmesi beni baya şaşırttı birçok etken olabilir diyip gerekli notlarımı alıp testimi 4. günün sonunda bitirdim.

2 ay önce notlarımı karıştırırken denk geldim hazır boş vaktimde var yine bi deneyim bakalım sonuc ne olacak dedim aynı mantıkla bu sefer farklı sektörde yine 3 site oluşturdum sıralama girişleri farklıydı ama yine en önde giren ve yükselen Microsoft azure'yi kullana sitem oldu buda benim kafamı baya karıştırdı

DipNot: yazım hatalarım için özür diliyorum 36 saat uykusuzlukla bu kadar yazabildim.