Arkadaşlar konuya bilgim dahilinde açıklık getiriyorum.
3-4 yıldır Facebook reklamları yayınlıyorum.
Sayfa beğeni başına maliyet 1 TL de gördüm 0,01 TL'de. Bu farklılık neden kaynaklanıyor?
Facebook kalite politikası gereği her zaman ilgili kişiye ilgili reklamı göstermenizi ister. Kullanıcılar reklama ilgi gösterirse yani sayfanını beğenirse reklam alaka düzeyiniz 10 olur. (1-10 arası bir değer). Alaka düzeyi 10 olan reklamlarda her zaman daha az maliyetle başarıya ulaşır. -Adwords kalite puanı gibi.-
Şöyle bir örneklendirme yapacağım. Facebookta toplam 1000 kişi olduğunu düşünün. Hedef kitleniz 10 kişi. 10 kişiye reklam gösteriyorsunuz. Diğer bir reklam veren de sizin hedeflediğiniz 10 kişiye reklam gösteriyor. Öyle kişiler seçmişsiniz ki o kitleye reklam veren baya kişi var. Ama Facebook ne yapıyor? O 10 kişiye gösterilen reklamların maliyetini arttırıyor. Öyle olmasa zaten adamların akışında sürekli reklam dolar.
Diğer bir arkadaşta Facebook'ta pek reklam gösterilmeyen bir hedef kitle seçiyor. Hedef kitle reklama da ilgi gösteriyor. E o zaman maliyet 0,01 gibi oluyor.
İşin püf noktalarını açıklıyorum:
- Reklam görselinizin yazı oranı "iyi olmalı. (
https://www.facebook.com/ads/tools/text_overlay)
- Reklam görseliniz, açıklama metniniz vs ilgi çekici olmalı. Sıradan basit görsellerle reklam yapmayın, başarı elde edemezsiniz. Belki sektörünüz gereği komikli bir görsel yapamıyorsanız da illaki yaratıcı ilginç şeyler çıkacaktır.
- Hedef kitleniz konusunda seçici olmak en doğal isteğiniz. Ama ne kadar daraltırsanız, ne kadar çok reklam çıkılan kitleyi seçerseniz maliyetiniz artacaktır.
- Son olarak reklam çıkılan sayfanız kalitesi de önemli tabiki.
Bunlar dışında benim özel bir yöntemim var, yok bir açık buldum v.s. diye atıp tutanlara aldırış etmeyiniz.