"1,5 sene önce 1710 TL dolandırıldım sahibinden.com üzerinden dolandırıcıya dava açtım reddedildi , itiraz sonucu devam ediyor fakat daha 1 duruşma bile yapılmadı.
Dolandırıcının iletişim bilgilerini internette yayınladığım için , sırf başkaları zarar görmesin diye yaptığım için 1710 " TL nin üzerine 1500 TL daha ceza yedim.
ve bu kez dava 6 ayda sonuçlandı çümnkü neden adam vurmadık , çünkü neden kimseyi dolandırmadık , eğer dolandırsaydık şuan daha dava bile açılmamıştı.."
Aslında sıkıntı hakkımızı nasıl arayacağımızı bilmediğimizden kaynaklanıyor. Biri bize küfretse ne yaparız? 155'i arayıp bana küfür ettiler şikayetçiyim mi deriz yoksa direk dalar mıyız kafa göz yumruk? Evet % 95 dalarız ve suçlu biz oluruz. Bu konu da verdiğim örneğe benzer bir durum. Böyle durumlarda yeterli hukuki bilgimiz yoksa bir hukukçudan avukattan bilgi destek alarak hareket etsek bu tür durumlar yaşanmaz. Belki de dolandırıcılıktan şikayetçi olmak yerine paranızı geri almak için hukuk mahkemesine dava açmak gerekliydi veya noterden ihtar çekmek...
hepsi yapıldı fakat dolandırııııcı korunuyor