@Awoor en dogru tespiti sen yapmissin.
100K kazandiran bir sitem olsa sadece Google Organikten trafik alan böyle bir riske hayatta giremezdim heralde. Beraberimde calisan kisilerle beraber bende gümlerdim. Yanlismi? Bu riske girecek olan varmi?
Iste sadece bu yüzden bile Google önüne gecilemez bir Arama motoru.
Kücük kazanan siteleri kastedelim belki coluk cocugunun masraflarini karsilayan bir insana sadece ben Google'a rakip olucam diye bu riski aldiramazsin. Onun gecimini siz karsilayamazsiniz.
Böyle birsey yapicaksaniz bile illaki önce arama motorunuz indexleri alir kullanicilari toplar, google'un büyük bir kullanici kismini toplayinca o zaman hepberaber googlebot disallow yapariz ve bu is biter...
Bu isin fikri degil projesi gerekiyor. Internet dünyasina yeni girmis bir girisimcinin aklina ilk gelen fikirlerden zaten buda.
En önemli bölümü tüketici...
Türk milleti ne kadar Türk mali kullaniyor?
Ne kadar Türk malina destek veriyor?
Bence umutsuz bir proje.
Abi bende aynısını düşünüyorum zaten olay şu Türkiye'de herkes hemen hemen arama motoru yapmayı düşündü buna bende dahil ama herkesin amacı kendi zengin olmak. Ben şuanda bu konuya neden böyle yorum yaptım adam diyor ki google'ye engel verecez? Ee bizim aylık 5k neredeyse kazancımız var diyelim adsense'den bunu karşılıcak mı yani biz babamızın hayrına onların arama motoruna mı giricez bana çok saçma geldi onlar para kazansın diye ekmek yemicez sonra yerli arama motoru dicez 2 yıl sonra bi bakmışız yabancı bir firmaya satılmış. O yüzden türkiye'de maalesef böyle bi proje olamaz.