Uzun zamandır hastayım bmw 1 serisine fakat bakımı pahalı parçası pahalı çok yakar gibi söylentilerden hep uzak durdum ve golf serisi kullandım.Bütçem 50 binlira civarı ve bwm 116 alma konusunda ısrarcıyım

Kullanmış kişilere sormak istediklerim bakımı sanayide yaptırıcam ortalama bakım fiyatları nelerdir? Parça konusu dedikleri kadar pahalı mı örnek verirmisiniz? Birde 116i için çok yakıyor diyolar lpg taksak randuman cok düşermi.Son olarak 116i hangi paketi önerirsiniz.Bütün önerileriniz için teşekkürler
116i sahibi olarak tüm sorularını yanıtlayayım
Öncelikle 2011 ve öncesi yani E87 kasa 116i alacaksan çok zengin olman lazım. Çünkü araçta atmosferik motor var ve güç üretebilmek için çok fazla yakıyor. Sonucunda ürettiği güçte tatmin etmiyor. 116 HP güç var ama max tork gücüne 4000 devir/dk'da ulaşıyor. Buda seni tatmin etmiyor.
Eğer paranı arttırabilirsen F20 kasa dediğimiz 2012 ve sonrası olan kasalardan alırsan çok memnun kalırsın. Arabada TwinPower Turbo var ve 1250 devirde max torka ulaşıyor. Yani araba kalktıktan hemen sonra max güce ulaşıyor ve buda yakıtını önemli ölçüde azaltıyor. Özellikle EfficientDynamic denen bir özellik var bazı paketlerde. Bu sistem yakıtı inanılmaz azaltıyor. Ayrıca güç ve hız istersen sport modda tam gaz yüklendiğinde koltuğa yapıştırıyor. //M Sport paketler 170 HP
İki tür kasasınada sahip oldum. 2011 modeldi eski kasa aracım ve yakıt olarak cidden çoktu. Ortalama 10 lt yakıt vardı. Çok çok sakin ve üsturuplu kullanırsan 8'e düşüyordu. Paran çoksa, benzini dert etmem diyorsan eski kasa alabilirsin.
Servise gidersen servisi pahalı ama sanayide çok çok iyi anlayanlar gerçekten var.
Ama onun yerine tavsiyem F20 paket alman. Boş olsun, Comfort paket olsun ama F20 kasa olsun. Araba herşeye doyuruyor.
Soruların varsa ekstra sorabilirsin hocam.
Not: Tüpten uzak dur.