Durumunuz psikolojik sanırım 1.78 bir insanın kısa diye kendini lanse etmesi sadece bununla açıklanabilir.

Günümüzde çok istisnai durumlar hariç bir çok bayan 1.50 ile 1.70 arasında değişir bu durumda hepsinden uzun sayılırsınızki kendisi topuklu giyse dahi ancak seviyenize ulaşır.

Kısalık aslında göreceli bir kavramdır;

1.78 bir insan 1.85 den kısadır ama 1.85 bir insanda 1.90 dan kısadır.

Bazı forumlarda 1.85 boyum var 1.90 nasıl olucaz yazanlar görüyorum. Bak 1.85 adam ama kendini genede kısa hissediyor, bu durum kısacası tamamen psikolojik.

1.93 kuzenim var 2 metre olsaydım keşke diye dert yanıyor, sanıyorki 2 metre olunca tüm kızlar peşlerinde koşucak, tabi çaktırmıyorum umarım olur diyorum.

Boyunuz iyi hocam kısaca mümkün mertebe düz taban ayakkabı değil bot tarzı ayakkabılar giyin, bu size fazladan 2-3 cm avantaj sağlar.

1.83 boyundayım bende yolda yürürken yanımdan nadiren geçen yeni nesil hariç hepsi benden kısa. Hiç bir zamanda kendimi kısa hissetmedim zaten bunun sonu yok yukarda da açıkladım her zaman sizden birileri uzun olur dünyada Allah vergisi bu yapıcak birşey yok.

Aynaya geçin ve kendinize şunu sorun 1.70 yada 1.60 olsam ne yapardım diye şükredin halinize.