Merhabalar,

Yaklaşık 2 yıldır bu sektöre uzak biriyim. Sektöre giriş yapan bazı satış siteleri sayesinde jenerik denilmeyecek kalitesiz çöp seviyesindeki domainler için xx.xxx, x.xxx gibi fiyatlar isteniyor. Tabi ki satış yok kimse domain satamıyor. Piyasa bu kadar yüksek görünürken bunun bir balon olduğunu bir tek ben görmüyorumdur umarım. Çünkü atıyorum, demirdotcom gibi bir domaine 90 bin gibi rakamlar ödemektense demirsektorudotcom gibi bir domaine yatırım yapıp sektörde reklam yapmak sosyal medya gibi yerlerden insanlara ulaşmanın daha kolay olacağını düşünüyorum. Uzun vadede bu paraları geri alabilmenin yıllar süreceğini söylememe gerek yoktur umarım.

Bu furyanın yakın zamanda 2017 ekonomik krizinin bağırarak geldiğini gösteren şu günlerde domain sektöründe erime olacağını görüyorum. Doların artışıyla domain sektöründe artışın daha fazla olacağını düşünen arkadaşlarım elbetteki olacaktır. Ancak satış yoksa elinizdeki domaininde pek bir değeri kalmıyor anlayacağınız. Yatırım 2017-2020 arasında bilişim sektörüne olacağının mantıklı olduğunu düşünmüyorum. En azından şimdilik...

Sevgilerle,
H. İbrahim YILDIZ