BASKALE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Link-tanıtım yazısı alacak olsanız hedef kelimelerinizdeki ilk sıralardaki sitelerden mi almayı tercih edersiniz?
Yoksa otoriter olan büyük siteleri (fakat hedef kelimenizde ilk sıralarda olmayan) mi tercih edersiniz?
Genel olarak; Otoriter site kavramını bazen çok daraltıyoruz. Otoriter olması demek her kelime anahtarında çıkacak veya etkili olacak anlamında değildir.

Arama motorları siteleri bazı kelimelerden çok sektör ile alakalı kelimelerde otoriter site olarak kabul eder. (Örnek usta klimacı)

1. sırada olan sitenin; domain yaşı 3 yıllık ve Türkçe karakterlidir.
  • hava perdesi tamiri % 33.38
  • hava perdesi tamir % 11.79
  • klima cihazları nasıl isıtır % 9.77
  • klima teknik servis % 8.76
2. sırada olan sitenin; domain yaşı 9 yıl 1 aylıktır.
  • usta klimacı % 56.40
  • gaziosmanpaşa klima servisi % 32.59
  • hava perdesi tamiri % 5.06
  • esenler klima servisi % 1.18

İster 1. isterse 2 site olsun sektör ile alakalı kelimelerde üst sıralarda olmasına rağmen kombi, beyaz eşya ile alakalı kelimelerde sıralamaları yoktur. (İçerik eklenilmemiştir.)

Kombi kelimelerine yönelik bu sitelerden link veya tanıtım yazısı almak bir nevi boşa kürek çekmektir.

Bizim otoriter site olarak gördüğümüz siteleri arama motorları bir çok faktöre göre değerlendirmektedir.
(ziyaretçi sayısı, sitede kalma süresi, gezinme sayfaları oranı, sektör, kategori v.s. v.s.)

Örneğin bayan siteleri olarak genellediğimiz bir otoriter web sitesinin teknoloji veya da farklı kategorisinden backlink/tanıtım yazısı almayı tavsiye etmem.

Eğer bu bayan sitesi kendi siteniz ile aynı kategorilerde ise aldığınız backlink/tanıtım yazıları etki edecektir.

Bilmediğimiz bir çok algoritması olan Google backlink ve tanıtım yazılarını ayırt edebilecek durumdadır. Keza bir footer, widget, banner reklam, yazı içerisinden alınan linkleri ayrı ayrı değerlendirmeye muhakkak alıyordur.

Her ne kadar "hedef kelimelerinizdeki ilk sıralardaki sitelerden" olarak işaretlemiş olsam bile açtığınız konu ve anket olarak eklediğiniz soru aslında genişletilmelidir.

Bilmem ne sitelerinin verdiği DA, PA değerleri zırvalıklarına bakmazdım.

Eğer kendi siteme tanıtım yazısı alacak olsam

sırasıyla dikkat edeceklerim;
  • Anahtar kelimelerde arama sonuçlarında çıkıyor mu?
  • Sayfa link yapısı. (site com/anahtar-kelimeye-uygun-olmali/)
  • Sayfa title nasıl olmalı. (anahtar kelime Başlıkta geçmeli)
  • Sayfa desciption nasıl olmalı. (anahtar kelime Açıklamada geçmeli)
  • Sayfa içeriği nasıl olmalı. (sayfada anlatım anahtar kelime ve kendi sitemi tanıtmalı)
  • Sayfanın kategorisi, (site com/anahtar-kelime-kategoride-olmali/)
  • Sitenin sektörü, (anahtar kelime sektör ile alakalı veya yakın olmalı)

Eğer kendi siteme backlink alacak olsam

sırasıyla dikkat edeceklerim;

Link alınacak yer? (sayfa içeriğinden, kategori, footer, banner, görsel reklam, v.s.)
Siteden link çıkış sayıları (Çöp sitemi?)
Sitenin kırık link sayıları
Bir kaç küçük işlem daha...

Önemli not: Bir çok kişinin hatası tanıtım yazısı alırken yaptıkları hata, aynı makaleyi bir çok sitelerde paylaşan seo paketleri adı altında yaptıkları alımlardır.

Bu tarz paketlere bulaşmak yerine 3-5 fazla verin 100 çöp sitede yayınlatmak yerine her site için ayrı ayrı makale yazdırarak alın.

ETKİLİ TANITIM YAZISI NASIL OLMALI?
  • 300 kelimelik makale yazdırdıktan sonra anahtar kelimeniz ile alakalı link yapısı, title ve desciption alanında anahtar kelimeniz geçmelidir.
  • Sayfa içeriğinde kullanacağınız H TAG etiketinde ve paragrafında anahtar kelimeniz geçmelidir.
  • Sayfa içeriğinde kullanacağınız "strong ve em biçim etiketlerinde" anahtar kelimeniz geçmelidir.
  • 300 kelimelik makalenizde aynı 3 adet anahtar kelime yerine 1 adet anahtar kelime veya farklı farklı anahtar kelimelerden link çıkışı vermelisiniz.
Alıntı
Link title ve link çıkışı aynı olmasına özen gösterin.

<a href="http // siteismi com/" title="Bilgi Sitesi" rel="exrernal">Bilgi Sitesi</a>
Aşağıda örnek olarak verdiğim 15 anahtar kelimeyi 5 makale içerisinde 3 adet anahtar kelimeden link çıkışı olarak kullanmanız halinde web siteniz için daha etkili olacaktır.
  1. Bilgi Sitesi - İlginç Bilgi Sitesi - Bilgi Siteleri İsimleri
  2. Bilgi Nedir - İlginç Bilgi Siteleri - Bilgi Araştırma Sitesi
  3. Bilgi Siteleri - Bilgi Paylaşım Sitesi - Güncel Sağlık Bilgileri
  4. Bilgiler Sitesi - Güncel Bilgi Sitesi - Günlük Pratik Bilgiler
  5. Bilgi Web Sitesi - Güncel Bilgi Siteleri - Bilgi Paylaşım Siteleri

Tanıtım Yazısı Örneği

bielof.com/bilgi-sitesi-bilgibaba-org-hakkinda-bilgiler/