Askerden geldikten sonra unuttuklarımı hatırlamak ve yeni şeyler öğrenmek için Bilge Adam'da C# üzerine eğitim aldım, eğitim 2011 yılında tamamlanmıştı.

Şu kadarını söyleyebilirim; eğitim konusunda Bilge Adam ya da herhangi bir kurumun öğrenciye verebileceği bilgi, öğrencinin almak isteyeceği kadar olacaktır. Eğer ki şöyle bir düşüncen varsa yanılırsın: "Bilge Adam'a giderim 6 ay eğitim alırım bu sürecin sonunda tamamlanmış bir yazılımcı olurum."

Bu tamamen yanlış bir öngörü olur. Olayı biraz somutlaştırırsak; Bilge Adam sana arabayı nasıl çalıştıracağını nasıl süreceğini gösterir sen de oradan alır yürürsün, geliştirirsin. Dediğin gibi HTML/CSS bilgin varsa büyük olasılıkla sınıfın en başarılı öğrencilerinden olacaksındır. Zira bizim sınıfta yazılım mühendisliğinden mezun olmuş arkadaşlar vardı, ufak projeleri dahi yapamıyorlardı. Durum gerçekten vahimdi.

İnternette ben de çok araştırmıştım, Bilge Adam hakkında tutarlı olarak doğru çıkan tek şey baya bi paracı olmaları. Şahsım adına başka bir dezavantajlarını görmedim. Eğlenceli ve verimli bir eğitim olmuştu bizimki. Öğretmenden öğretmene değişir eğitim kalitesi ama Bakırköy şubesinde yeni başlayan eğitmen barındıracaklarını hiç sanmıyorum.

Bir diğer gözüme çarpan "web ağırlıklı çalışacağım" diyorsun. Muhtemelen sadece web üzerine çalışırsan bir süre sonra körelmeye başlayacaksındır. Yanında ya yeni dil öğrenmen ya da farklı platformlar üzerinde çalışman gerekiyor. Onca verdiğin paradan sonra körelmek istemezsin herhalde.

Ben de senin gibi düşünüyordum, web ağırlıklı olur diye ancak şuan baktığımda. C# ile yaptığım web altyapısı, yaptığım mobil oyunların çeyreğinden az ediyor.

Eleştirilere fazla aldırma, aldığın karardan pişmanlık duyma. Şu an fokuslanman gereken tek şey; çıktığın yolda başarıya ulaşmak için ne kadar çalışman gerektiği.

Bunların haricinde merak ettiğin herhangi bir soru olursa çekinmeden sorabilirsin.