1. sıraya getiren siteyi tam olarak nasıl tespit ediyorsunuz.? Onlarca siteden link almış ve birinci sırada ise hangi site ona en çok faydalı olmuş nasıl anlıyoruz yani.?
1. sıraya getiren site ifadesini arkadaşın mesajına yanıt olarak "sözün gelişi" anlamında kullandım.
Tek bir site veya birkaç site ile kelimede 1. sayfaya sektöre göre değişir ancak çok büyük ihtimalle gelemezsiniz.
Sitenizde o konu ile alakalı içeriğiniz var mı, kaliteli mi bu da önemli tabi ki. ahrefs gibi link analiz siteleri ile sitelerin linklerini kontrol edebilirsiniz, rakip siteleri incelerseniz, artılarını ve eksilerini not alırsınız vs vs..
Ben hep site içinin önemini savunanlardan oldum. Sonra backlink. Çok kısa bir örnek vermek istiyorum. Birkaç site inceledim ve ciddi anlamda şaşırdığım siteler oldu. Nasıl mı? Mesela bir tane tv sitesi gözüme çarptı. 300 TL'ye tanıtım satan haber sitesi gibi sitelerden tanıtım yazısı almış ancak sitesine girdim sitesinde o kanalla alakalı 1 kelime bile açıklama yok. Alın ben kimseye tanıtım yazısı almayın demiyorum hatta link olmadan bir şey olmayacağını hep belirtiyorum ancak 300 TL verip 1 tane tanıtım yazısı alana kadar önce 5 TL verin de sayfa ile alakalı içeriğinizi de girin diyorum. Konu ile çok alakalı olmayabilir ancak belirtmek istedim.
Bu kategoride Seo ile ilgili doğru veya yanlış onlarca konu var. Aslında olay basit ancak biz anlamak istemiyoruz yada anlayamıyoruz. Gir temiz temiz içeriğini, paylaş sosyal medyada sonra da uygun gördüğün yerlerden al backlinkini al sana mis gibi seo işte.
Şimdi bu kadar basit mi diyecekler ama aslında çok çok fazla detaylara girmeden bu kadar basit.