eticaretyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam beyin fırtınası gerçekten iyi oldu eksik noktalarımızı da görmek adına iyi bir sohbet oldu. Siz şu noktayı kaçırmışsınız forexte. Forex'te de fiyatı arz ve talep belirler.. Ekonomi o döviz kuruna olan talebi etkiler. Örneğin abd ile ilgli bir ekonomi haberi pozitif açıklandı bu dolara talebi arttıracaktır dolayısıyla dolar/tl paritesi artacaktır.. Dolar/tl nin arttığını gören yatırımcılar dolar satın alarak Dolar/tl nin daha da artmasna neden olacaktır.. Fakat burada sizin nasıl bir aracı kurumla çalıştığınızın büyük bir önemi vardır.

Eğer aracı kurumunuz sadece aracıysa.. yani dövizlerini merkez bankasından sizin vereceğiniz emirle alıp sizin hesabınıza atıyorsa bu kurumda sıkıntı yok... Ama kurum market maker ise yani merkez bankasındaki döviz fiyatına bakıp sonra müşterilerinin taleplerine bakıp bir fiyat belirliyorsa burada ciddi bir sıkıntı var. Bu sefer müşteri ile market maker kurum arasında savaş başlar.. Çünkü sizin kaybınız onların karı olurken onların kaybı sizin karınız olur..

Şimdi de btc firmalarına bakalım hepsi market maker yapısı ile çalışıyor. ellerindeki arza bakıp bir de müşterilerin taleplerine bakıp bir fiyat belirliyorlar.

Şimdi de buraya dikkat edin.. Sizin sandığınız gibi almak isteyenlerle satmak isteyenler eşit sayıda değil...

Bu söylediğimi geliştirmek için şunu sorayım ; Ya herkes satmak istiyor ve hiç almak isteyen yoksa ne olacak?

İşte btc gibi firmaların foyası burada ortaya çıkıyor..

Peki işin acı tarafı nedir biliyor musunuz.

BTC gibi firmaları kimse denetmeliyor.. Para yatırsanız kimseye para yatırdığınızı kanıtlayamazsınız
Valla ben büyük keyif almaya başladım bu sohbetten açıkçası. Şimdi btc de şöyle bir durum söz konusu;

Bitcoin işlem siteleri kullanıcıya sadece cüzdan ve borsa sağlar. Buradaki ince ayrıntı trader btc ye doğrudan müdahale etmez edemez zira o zaman dediğiniz gibi hep satıcı yada hep alıcı piyasası olur. Şimdi btc de sizin dediğiniz gibi market maker olayı olmaz zira btc anonim bir sistemdir ve desekki yapıldı nereden yada kimden alacak ? bunun bir merkez bankası yada menkul kıymet borsalarındaki gibi bir işletmenin kağıdı olsun toplayabilsin. Btc traderlerin hiçbirinde fiyat aynı olmaz bunun sebebide her traderin kendine özgü kullanıcısı vardır ve başka yerde işlem yapmaz. Örnek bitstampta 780 usd olan btc btc-e de 760 usd olabiliyor yada tam terside olabiliyor. Bunun sebebi o gün o piyasaya sokulan btc miktarı, sirkülasyonla ve alıcı ile satıcının istediği fiyatla bağlantılı oluyor genel olarak. Forex işleri açıkçası bilmeyen kişiler için yada anlamayan kişiler için çok büyük risk olmakla beraber şanslarındanmıdır bilinmez forexte acemiler bilenden ya çok fazla kazanıyor yada küllüm batıyor sende bilirsin. Btc konusunda resmiyet kazandığı ülkeler ve resmiyet kazanan işlemciler var. Maalesef ülkemizde elektronik para ve e ticaret ile ilgili çalışmalar yetersiz, en acısı ise bu konuları araştırması vede geliştirerek sistemi oluşturması gerekenlerin fix memur zihniyeti ile bilgi sahibi olmadan iş yapmalarıdır. Bilhakis kendi yaşadığım anektotu anlatmamda bu iddiamın doğruluğunu göstermem açısından faydalı olacak düşüncesindeyim. Ben kendi yaptığım işi vergi uzmanlarına anlatana kadar ve vergi levhamı çıkarana kadar kırk dereden kırk su getirdim desem yanlış olmaz zira önce 2 uzmana anlattım ve bana cevapları bizim yeğen oyun oynuyor bişeyler alıyor onun gibi birşeymi sorusu oldu ne kadar acı olsada anlatmaya devam ettim 2 idi 5 oldular sonra 16 vergi uzmanına kadar yükseldi ve bildiğiniz ders mahiyetinde bir sınıf oluştu. O onu çağırıyor öteki berikini ama anlamaları imkansız çünkü hiçbirinin dünyadan haberi yok. Neyse muhtemelen 2 veya 3 saat olayı, nasıl işlem yaptığımızı, nasıl vergilendireceğimizi v.s v.s anlattım ama adamlarda yine tık yok. Sonrasında üstad dedikleri kişi vardı adını unuttum ama az çok bilgiye sahipti ve kendisine en son bizim yaptığımız iş bir nevi sanal döviz bürosu işidir dedim ve işte bomba cevap o zaman A.Ş olmalısınız ve minimum 500 bin lira sermayeniz olmalı neyse ben örneklerle devam edip sonunda ikna ettim ve işimi resmiyete döküp en son yanlarına gittiğimde arkadaş ben kazandığımın vergisini vermek istiyorum siz almak istemiyorsanız keyfiniz bilir dedim. Velhasıl kelam sonuç olarak vergi levhamı aldım ama birşeyi çok iyi anladım oda bizim ülkemiz avrupadanda afrikadanda asyadanda bu konularda çok çok geride zira 3. dünya ülkelerinde bile resmiyet kazanalı yıllar olan bu sistemler bizim ülkemizde bırak resmiyeti resmileştirecek kişiler bile yok. Bir vergi dairesine gidip forex nedir diye sorsak çoban gözleyen hindi sürüsü gibi suratımıza bakmazlarsa ben birşey bilmiyorum.

Ben tekrardan bu güzel sohbet için size teşekkür ederim. Umarım birazda olsa faydalanan olmuştur. Sağlıcakla kalın

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:14:57 -->-> Daha önceki mesaj 11:08:12 --

eticaretyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu söylediğimi geliştirmek için şunu sorayım ; Ya herkes satmak istiyor ve hiç almak isteyen yoksa ne olacak?
Varsayalım siz ekmek üreticisisiniz ve ekmek ürettiniz. Şimdi ya herkez ekmek üretirse ? saygılar.