Pagespeed degerleri Site açılış hızı ile alakalı değildir. yani Page Load time vermez size.

Pagespeed veya GTmetrix, Sitede yer alan dosyaları olabildiğince en doğru şekilde ziyaretçiye nasıl vereceğinizi gösterir.

Diyelim ki siteniz wallpaper sitesi. HD fotografları sitenize yüklediniz. Sitenizde ki bu fotografı göstermek için tanınmış olan alan genişliği de 1000*800 olsun örneğin. Siz bu fotografı 2200*1200 genişliğinde siteye yüklerseniz, pagespeed veya GTmetrix size uyarı verecek ve diyecek ki, Sitenizde 1000*800 alan tanımlı siz 2200*1200 resim yüklediniz. Bunu optimize edin diyecek. ( 2200*1200 genişliğinde olan resmi 1000*800 yap öyle yükle diyecek yani ).

Buraya kadar olan kısım GTmetrix ve pagespeed'in optimizasyon mantığıdır. Gelelim Sayfa Yüklenme Süresine.

Diyeim ki siz üstte yer alan bütün uyarıları düzelttiniz. Resimleri sitenize belirlenen alan genişliğinde eklediniz vs.

Sitenizin anasayfasında 10 tane wallpaper gösteriyorsunuz diyelim. Bu wallpaper'ın çözünürlüğü HD olduğundan Boyutu yüksek olacaktır. Atıyorum her bir görsel 1 MB civarı olacaktır. Gelelim dosya boyutu Hesabına ;

1 görsel 1 mb = sitede 10 tane gösteriyorduk > 1x10 = 10mb resim boyutu.
Sitenizde CSS ve JS dosyaları, html sayfa boytu toplam : 500 kb.

Sitenizin toplam boyutu : 10.5 mb.

Şimdi size şunu sorayım. Mobil veri ile sitenize bağlandım. Sitenize girişte yaptıgım yükleme 10 MB. Sizce ben Mobil veri ile 10mb ne kadar sürede indirirm ? Tüm sorun ve cevaplar burda tam olarak.